Celý život jste se při strouhání sýru trápili zbytečně. Postupujte jako zkušené kuchařky

Fotografie: Depositphotos

Sýr využívá mnoho lidí na různá jídla. Můžete ho najít na pizze, špagetách, zapečených těstovinách a několika dalších pokrmech. Těmito triky si urychlíte jeho strouhání.

Existuje nejspíše jen malé množství lidí, kteří by neměli rádi sýr. Pokud ho také milujete, jistě si ho dopřáváte pravidelně a ve velkých porcích. Na trhu naleznete různé druhy, díky čemuž můžete vyzkoušet, který vám bude chutnat nejvíce. Sýr se nemusí pouze krájet, je možné ho také strouhat. To však většina lidí nemá v oblibě a snaží se této činnosti vyhnout. V případě, že budete znát několik triků, podaří se vám tuto surovinu nastrouhat velmi rychle.

Při strouhání sýru si dávejte pozor

I při strouhání sýru můžete velice rychle přijít k úrazu. Stačí chvilka nepozornosti a na struhadle přijdete o kousek kůže z prstu nebo si nehezky oderete ruce. Pokuste se při strouhání sýru věnovat pouze této činnosti a ostatní nechte na později. Je také dobré vědět, jak byste měli správně používat struhadlo.

Struhadlo umístěte raději vodorovně a nedržte ho svisle. Díky tomu vám půjde práce mnohem rychleji a vaše prsty lépe ochráníte před zraněním. Sýr se také bude méně drolit a nezašpiníte tak velkou část struhadla jen kvůli tomu, že budete třít zbytky sýru o toto kuchyňské nářadí.

Na struhadlo použijte trochu tuku

O této metodě ví jen opravdu malé množství lidí, a přitom je tak účinná a velmi usnadňuje práci. Na struhadlo natřete trochu tuku a nejlepší volbou je menší množství másla nebo sádla. Sýr díky tomu bude hladce klouzat po struhadle a člověk nemusí vynaložit téměř žádnou sílu, aby se mu podařilo sýr nastrouhat.

Fotografie: Pixabay

Lámající se sýr

Největší problém většině lidí dělá to, že se sýr v ruce začne ohřívat a poté se láme na kousky. Abyste tomuto nešvaru předcházeli, vyndejte si sýr na strouhání vždy až před prací. Dobrým trikem, který funguje, je dát sýr na 15 minut do mrazáku. Po vyndání bude tvrdší a jeho strouhání půjde lépe.

Zdroj: Gotowanie

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]