Koupené mlýnky na koření lze znovu naplnit. Pomůže horká voda

Koupili jste si známé mlýnky na koření, spotřebovali jste náplň a chystáte se je vyhodit? Je to chyba. Dají se znovu naplnit. Dost lidí se o to už pokoušelo, ale nedopadlo to dobře. Ne proto, že by to nešlo, ale proto, že nevěděli jak. My vám ukážeme návod, jak dané mlýnky na koření jednoduše naplnit. Není to nic složitého.

Základem je horká voda

Jako první budete potřebovat horkou vodu. Nejlépe vodu vařící, kterou nalijte do připraveného hrnečku. Potom vezmete daný mlýnek, chyťte ho dnem vzhůru za jeho skleněnou část a tu plastovou namočte do horké vody. Plně postačí nechat ho namočený jenom pár vteřin.

Plastovou část sundejte

Co se stane, pokud je mlýnek v horké vodě? Odpověď na to mají fyzikální vlastnosti plastu. Ten se nejenom roztáhne, ale také se změkčí. Díky tomu stačí vzít utěrku, abyste se nespálili a plastovou část sundat. Ideální je jeden rychlý pohyb, kdy rukou zároveň zatočíte a také trhnete. A plastová část je dole.

Mlýnek vymyjte a naplňte

Jakmile je plastová část sundaná, máte volný přístup do části skleněné, která je určená pro obsah. Než nasypete další koření, je vhodné tuto část důkladně vymýt a vyčistit. Také ji doporučujeme nechat vyschnout, aby se zde neobjevovala vlhkost. Potom už můžete mlýnek znovu naplnit. Třeba černým pepřem, barevným pepřem, ale i hrubozrnnou solí, nebo čímkoliv jiným, co v něm bylo, nebo co v něm chcete mít.

Opět nasaďte plastovou část

Teď už zbývá jenom nasazení plastové části. I tady je dobré použít horkou vodu, jelikož tím plast mírně roztáhnete a také ho změkčíte. Potom daný díl s trochou síly nasadíte na skleněnou část. A je hotovo. Jakmile se díl ochladí, můžete vyzkoušet, že mlýnek mele zcela bez problémů. A až dojde, opět ho můžete doplnit. Je rozdíl koupit jenom obsah za pár korun, než kupovat vždy celé nové mlýnky na koření, které stojí podstatně více, tedy desítky i stovky korun.

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]