Oloupané vejce za pouhé 3 vteřiny. Fígl, který se používá i v těch nejlepších restauracích, momentálně láme rekordy oblíbenosti

Fotografie: Depositphotos

Oloupat vejce není zas takový problém, ale někoho to zkrátka nebaví. Naštěstí existuje skvělý trik, jak to udělat za pár sekund.

Loupání natvrdo uvařeného vejce je často školou trpělivosti a občas i zkouškou pevných nervů. Na internetu najdete spoustu rad, jak si tento úkol usnadnit. Trik, který vám dnes představíme, však překvapí mnoho z vás, a rozhodně vám ušetří čas a usnadní práci. Vajíčko díky němu oloupete za pár vteřin a bez velké námahy. A to se rozhodně vyplatí, pokud potřebujete oloupat větší množství vajec.

Jak rychle oloupat vejce

Čím čerstvější vejce je, tím hůře se vám bude po uvaření loupat. Mezi oblíbené způsoby, jak tuto únavnou činnost urychlit, patří především tento trik. Vejce dáte vařit ve vodě s malým množství klasické jedlé sody, nebo po uvaření rozdrtíte skořápku vejce a necháte ho pár minut ve studené vodě. Někdo do vody přidává i trochu soli.

Existuje však ještě jednodušší a rychlejší metoda, jak vejce oloupat. Díky ní vám loupání vajíčka nezabere více než tři vteřiny. Pro rychlé oloupání skořápky natvrdo uvařeného vejce ho vložte do sklenice, zalijte studenou vodou a nádobou několik sekund pořádně protřepávejte. Jakmile vejce vyndáte, skořápka zůstane ve sklenici a vejce budete mát krásně oloupané a bez zbytečné námahy a nervů.

Další metody, jak vejce rychle oloupat

Jedním z dalších způsobů, jak si usnadnit loupání vajec, je udělat malé dírky ve skořápce na obou špičkách ještě syrového vejce. To však vyžaduje trochu cviku, aby vajíčko během vaření příliš neprasklo a nevyteklo. Pouhé přidání soli do vody pak nemusí stačit. Otvory ve skořápce se dovnitř vajíčka dostane voda, která proniká mezi membránu, jež kryje bílkovinu a skořápku, a usnadní tak její odstranění.

Účinným způsobem loupání vajec je také použití ploché lžičky nebo u větších vajec ploché polévkové lžíce. Vaječná skořápka by se měla snadno rozbít. Poté vložte lžíci mezi skořápku a bílek a vejce jednoduše vyndejte ze skořápky tak, že skořápku roztrhnete a celou ji snadno odstraníte. Těchto šikovných triků existuje celá řada a je jen na vás, který z nich vám bude nejvíce vyhovovat.

Zdroj: Gotowanie

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]