Klíč k dokonalým těstovinám je v délce vaření. Měly by se slít o chlup dříve, než je uvedeno v postupu

Fotografie: Cuisson / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

Příprava těstovin není žádná věda. Přesné dodržování postupu vám však nemusí zaručit ten nejlepší výsledek. Inspirujte se touto radou profesionálních kuchařů.

Těstoviny jsou velmi oblíbenou přílohou pro svou skvělou chuť a rychlou přípravu. Jejich použití je navíc opravdu univerzální, můžete je servírovat jako přílohu ke krémové omáčce nebo k masu a zelenině. Spousta lidí se však při vaření těstovin dopouští chyb, které ovlivňují jejich výslednou chuť. Aby vaše těstoviny chutnaly co nejlépe, rozhodně byste se jich měli vyvarovat.

Jak dlouho byste měli vařit těstoviny

Lepší chuti těstovin dosáhnete správnou délkou jejich vaření. Většina lidí těstoviny převařuje a s tímto trendem se často setkáte i v restauracích. Těstoviny jsou téměř dušené, namísto toho, aby byly správně uvařené. Pokud se rozhodnete pro těstovinovou přílohu, měli byste ji vařit o 2 minuty méně, než je uvedeno v návodu. Po uvaření by se těstoviny měly dovařit v omáčce. Díky tomu z ní totiž absorbují všechny chutě.

K čemu slouží díra v naběračce na těstoviny

Většina lidí se mylně domnívá, že tento otvor slouží pro odtok vody při nabírání porce nebo vytahování těstovin z vody. Ve skutečnosti vám tento otvor pomůže určit velikost porce pro jednu osobu. Jednoduše těstoviny vložte do otvoru a odměřte požadované množství.

těstoviny s omáčkou
Fotografie: Pixabay

S množstvím vody nešetřete

V Itálii příprava těch nejlepších těstovinových pokrmů vyžaduje čas a správné načasování. Nestačí těstoviny jen dostatečně dlouho vařit, důležitou roli hraje i množství soli a dostatek vody. Jedině ve velkém hrnci s dostatečným množstvím vody bude mít škrob z těstovin dostatek tekutiny pro naředění. Pokud budete těstoviny připravovat ve správně zvoleném hrnci, riziko přilepení se tím výrazně sníží.

Vodu z těstovin můžete využít i k přípravě omáčky. Jednoduše do ní přilijte 2–3 lžíce této vody. Škrob, který je ve vodě rozpuštěný, dodá jemnější a měkčí chuť rajčatové omáčce. Zbytek vody můžete využít jako přírodní hnojivo pro své rostliny doma i na zahrádce.

Zdroj: EleganzaPlus

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]