Mladá rodina si splnila dlouholetý sen. Na okraji Prahy si nechala postavit dům, výsledek vyrazí dech

Fotografie: Se souhlasem GEBAS atelier architects

V klidné části hlavního města Prahy zvané Uhříněves vybudovali zkušení architekti pro mladou rodinu krásný rodinný dům.

Rodiny s dětmi dnes hledají klidné a pohodové bydlení při zachování snadné dostupnosti do centra města za kulturním vyžitím. Mladému páru se dvěma dětmi se tento sen splnit povedlo. K domu mají i nádhernou zahradu, která disponuje zapuštěným krytým bazénem a relaxačními zónami s lehátky a křesly. Využijí ji tak jak ke slunění, tak na posezení s rodinou u kávy. Nechybí ani promyšlené přírodní prvky, jako nově zasazený strom či okrasné traviny a keře.

Jde o jejich dům snů, kde se snoubí praktičnost a elegance

Na zahradu vstupují přímo z obývacího pokoje propojeného s kuchyní, takže pohodlně vynesou ven jakékoli občerstvení pro návštěvu či děti. Interiér domu je kompletně vybaven převážně ve skandinávském stylu a je důkladně promyšlen každý jeho detail. Uvnitř na každého jejich hosta hned při vstupu dýchne jednota, harmonie a vzdušnost. Na přání mladého páru jsou pak v domě hojně používány prvky dřeva v kombinací s dekorem betonu a sklem.

Kuchyň nepostrádá velké množství denního světla, které majitelka miluje, a to díky otevřenému stropu a průchodu slunce i z horního patra. Dominantou této místnosti je dostatečně velký, šestimístný jídelní stůl, kam se pohodlně usadí i se svými dvěma dětmi.

U jídla se mohou kochat krbem, s promyšleným a líbivým uspořádáním zásob dřeva. Jako součást kuchyňské linky nechybí ani nyní tolik oblíbený kuchyňský ostrůvek, který zaručuje dostatek místa pro pohodlné vaření.

Promyšlená hra se světlem pro příjemnou práci

Do horního patra obyvatelé domu vychází po dřevěných schodech, které vás dovedou do hlavní chodby s přístupností do všech pokojů jako je ložnice, dětský pokoj, pracovna a samozřejmě koupelna. Pracovna je uzpůsobena mladému tatínkovi, který pracuje převážně z domova a potřebuje dostatek denního světla. Je tedy situována v rohové části domu, přičemž dvě ze zdí vyplňují velkoformátová okna. Světlo si pak může pohodlně regulovat venkovními žaluziemi.

Samozřejmostí je prostorná koupelna s velkou a dětmi oblíbenou vanou. Pro odpočinek rodičů pak slouží sauna. Oba totiž saunování milují. Ranní shon před školou pak pomohou vyřešit dvě umyvadla. Děti mají samozřejmě k dispozici v patře vlastní pokoj. Ten je důmyslně vybaven dostatečným množstvím úložného prostoru a nabízí navíc i zónu pro rozvoj pohybu a herních dovedností. Majitelé toužili po jednoduchosti a praktičnosti, což jim firma vyplnila i v případě dětského pokoje.

Zdroj: Se souhlasem Gebas Atelier