Těchto šest věcí rozhodně nesplachujte do vašeho záchodu nebo si zaděláte na problémy

Chcete se zbavit pár odpadků a koš je přeplněný? Raději ho co nejdříve vyneste do popelnice a odpadky vhoďte do nového sáčku. Jednodušeji to nejde, protože pokud spláchnete do toalety něco, co do kanalizace vůbec nepatří, může časem dojít k havárii. Je to opravdu jako časovaná bomba, takže než něco podobného uděláte, raději se dvakrát zamyslete.

Co všechno tedy do mísy rozhodně nepatří?

Kočičí stelivo

Ani moc nezáleží na tom, z čeho se skládá. V každém případě se ve vodě jen tak nerozpustí a výrobci ani nedoporučují kočičí stelivo splachovat přímo do kanalizace. Utvořené hrudky pak mohou potrubí dokonce i zcela ucpa

Kávová sedlina

Možná se to na první pohled nezdá a zbytky kávy by se mohly snadno dostat do kanalizace. Ale tak jednoduché to není, když se postupně nahromadí, mohou uspíšit hrozící nepříjemnosti. Jistě, opět je to ucpané potrubí.

Vlhčené ubrousky

I když si to asi nemyslíte, ani navlhčené ubrousky určené pro kosmetické účely do toalety vůbec nepatří. Podobný problém jako v případě prvních dvou bodů, hrozí tu zablokování kanalizačního systému.

Plenky

Gel uvnitř je bohužel nerozpustný. Pokud jsou plenky dlouho ve vodě, nabobtnají. A může dojít k další nepříjemné havárii…

Vatové tyčinky

Jsou relativně malé, ale časem by jich mohlo být v trubkách více. Snadno na sebe navážou třeba prach nebo pár vlasů, čímž se šance na ucpané trubky opět trochu navyšuje.

Oleje a tuky

Zní to jednoduše, spálili jsme jídlo nebo máme nadbytek přepáleného oleje a chceme se ho nějak zbavit. Do záchodové mísy ho ale nikdy nelijme! Tuk se totiž v potrubí postupně ochladí a změní své skupenství na pevné. A opět máme na krku velký problém.

V toaletě by zkrátka mělo být jen to, co v ní být opravdu má! A ještě jedna dobrá rada, raději moc neplýtvejte toaletním papírem. I tady totiž mohou nastat určité problémy, ale samozřejmě trochu jiného rázu, než když vylijete do WC bez přemýšlení zbytky oleje z nedávného smažení karbanátků.

Obrázky: brightside.me, pixabay