Manželskému páru bez domova zachránily život školní děti. Postavily pro ně luxusní malý domek

Fotografie: Nanda Sluijsmans / Creative Commons / Attribution-Share Alike 2.0

Školní děti dokázaly to, co by někteří dospělí ani nezapočali. Postavily totiž v rámci školního projektu tiny house pro bezdomovecký manželský pár.

V dnešním světě, kde příběhy o násilí, válce, podvodech a dalším zlu skoro nejčastěji dominují titulkům v médiích, stále existují skutky laskavosti, které nám připomínají, že lidé mají ještě dobré srdce. Někteří. Tento příběh ukazuje, že přes veškeré zlé věci, které se ve světě dějí, existuje v lidech dobro. A protože tentokrát se projevilo u dětí, je tu i naděje pro budoucnost.

Děti se srdcem na dlani

Eddie Browning, jednašedesátiletý veterán námořnictva, a jeho devětapadesátiletá žena Cindy prožívali v určité době velmi těžké časy. Po ničivém požáru se z obytného vozu, ve kterém žili, stal neobyvatelný prostor. A tak se Browningovi náhle ocitli bez domova a museli čelit nepřízni osudu, počasí, ale zejména drsným zimním nocím. Jejich situace se však zlepšila díky neuvěřitelné laskavosti a píli studentů ze základní školy Elm Street v Georgii, kteří se rozhodli, že manželům pomohou, píše web HomeHacks.

Studenti, pod dohledem svých učitelů a vedeni touhou pomoci, se chopili iniciativy a postavili pro Browningovy malý dům. Tento čin nejenže poskytl Eddiemu a Cindy teplé a bezpečné útočiště, ale také ukázal sílu společenství. A stejně tak přístup mladých lidí, kteří se snaží vykonat pozitivní změnu ve světě. Příběh Browningových a školáků z Elm Street je příkladem toho, jak empatie, soucit a spolupráce mohou překonat i ty nejtěžší překážky. A jak mladá generace může být inspirací pro nás všechny.

Nikdo nevěřil, že jejich plán je reálný. Za dechberoucí rekonstrukci této staré ruiny získali ocenění

Studenti započali stavbu jako typický školní projekt, avšak úsilí, které děti vyvinuly, nakonec přesáhlo jeho hranice. Se srdci plnými soucitu a porozumění se rozhodly projekt kompletní stavby tiny house dotáhnout až do samého konce. Pod dozorem odborných dobrovolníků neúnavně pracovali s dřevem, hřebíky, kladivy. Tvrdá práce studentů se zúročila na Georgia Tiny House Festival, píše web NewsAmoMama.

Nový domov pro překvapené manžele

Tam byli manželé Browningovi pozváni, aniž by tušili, o co se vlastně jedná. Ani ve snu je nenapadlo, že jde o něco tak mimořádného. Na této akci jim studenti předali klíče od jejich nového malého domku. Jejich reakcí byl nejprve šok a následně nesmírná vděčnost. Nečekaná radost však byla trošku zkalena zjištěním, že manželé nemají domek kam umístit. Na farmě, kde se slavnost konala, však došlo ještě téhož dne ke šťastnému obratu událostí. Sami majitelé nabídli manželům trvalé místo na své farmě.

Ale tím všechno neskončilo. Dobrovolníci, místní komunita i studenti pokračovali ve vylepšování domku. Ten byl rozšířen, vybaven elektroinstalacemi i vodoinstalacemi. Manželé měli náhle kuchyň, ložnici, koupelnu, a dokonce i pračku se sušičkou. To všechno poskytlo manželům Browningovým, kteří v té době byli vlastně bezdomovci, nový domov a možnost dalšího šťastného života.

To, co začalo jako školní projekt, skončilo nadšením pro pomoc ostatním v rámci komunity Elm Street Elementary. A tamní škola se zavázala, že každý rok postaví jeden tiny house pro rodinu v nouzi. Na BydlímeÚtulně jsme pro vás také sepsali příběh o moderátorovi, jenž postavil tiny house pro své rodiče.

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*