Stovky let stará vila byla původně odsouzena k demolici. Manželé ji za 5 let přestavěli na domov snů

Fotografie: Depositphotos

Kanadská televizní hvězda našla spolu se svým manželem vysněné sídlo v Toskánsku. Jeho přestavba jim trvala dlouhých pět let, stála však zato.

Kouzlo vína, olivovníků a horkého letního slunce učarovalo manželům ze studené Severní Ameriky natolik, že se rozhodli sem přestěhovat. Tu správnou vilu hledali dlouhé roky a další čas jim zabrala její rekonstrukce – teď si ji užívají plnými doušky.

Hledali dokonalého genia loci

Debbie Travis s manželem Hansem Rosensteinem pocházejí z chladného Montrealu. Debbie pracovala dlouhé roky v televizi, vytvářela kutilské pořady, ve kterých se soustředila na úpravu dekorativních povrchů. Její televizní show byla na přelomu století velmi populární, poštěstilo se jí pracovat i v zahraničí. Při jedné z cest po Itálii ji i jejího manžela uchvátil osobitý toskánský styl, jak zmínila pro web LiveInItalyMagazine.

Bylo rozhodnuto. Manželé začali pátrat po vile, o kterou se chtěli následně dělit s hosty. Nikoliv však ve stylu hotelu nebo penzionu, ale spíše rekreačního bydlení s programem pro zájemce. Od myšlenky k následnému podpisu na prodejní smlouvě u vily Reniella uběhlo dlouhých deset let. S o to větší vervou se nicméně manželé pustili do renovace.

Nájemník dohnal majitele domu k slzám. 84letého staříka zaskočil dechberoucí rekonstrukcí

Co nejvíce původní a přírodní

Dostat Villu Reniella, která se, jak poznamenává portál TorontoLife, nachází ve slavném údolí Val d´Orcia ze seznamu UNESCO, trvalo dalších 5 let. Manželé museli často hledat kompromis s místními úřady, jež je nutily zachovat původní podobu domu. V mnohém to tedy měli složitější než jistá americká žena, která se rozhodla rekonstruovat vilu na Sicílii, jak jsme již psali na BydlímeÚtulně.

Práce, kterou manželé na domě odvedli, je obdivuhodná. Ponechali mu jeho stylovou kamennou fasádu krémové barvy a znovupoužili dlaždice, ale i třeba trámy nebo kameny. Výzvou bylo, když museli kvůli horku, pokojům pro hosty, ale také zahradě s olivovníky zvětšit studnu. Dnes si u nich můžete nejen zakoupit za studena lisovaný olej, ale rovněž týdenní pobyt za asi 210 tisíc.

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*