Čistý sporák snadno a rychle díky postupu, který se používá již řadu let

Trápí vás špinavý sporák a nevíte, co s tím? Stále bojujete se špínou a prohráváte? Poradíme jak na vyčištění sporáku snadno a rychle. Zatím je totiž brzy házet flintu do žita. Stačí použít jednoduchý trik, který se používal i před 30 lety, a váš sporák i celá kuchyně budou opět zářit čistotou. Navíc ušetříte, protože se to celé obejde bez drahých čistících prostředků plných chemie.

Kuchyně je základ domova

Základem každé domácnosti je kuchyně. Bez dobré a kvalitní kuchyně to jednoduše nejde, neboť právě v ní se tvoří základy našich životů – jídlo a strava. Vzhledem k tomu, že zde neustále dochází k nějakým procesů, dochází zde také k hromadění špíny a nečistot. Nejčastějším místem ukládání je právě sporák a trouba. Dobrá hospodyně ví, že aby byla kuchyně čistá, musí být čistá především kamna.

Krásný a zářící sporák

Pokud se sporák hodně používá, usazuje se na něm logicky velké množství nečistot. Mnohdy se jedná o nečistoty opravdu silné a odolné. Tak, že ani běžné čistící prostředky si s nimi neporadí. Naštěstí existuje tajný trik. Tento trik je nutností pro všechny, kteří chtějí mít krásný a lesklý sporák. Pokud o takovém sporáku sníte, vyzkoušejte tuto přirozenou a léty osvědčenou metodu. Připravte si: 500 ml vody, 3 polévkové lžíce jedlé sody, půl lžičky kuchyňského saponátu, 1 polévkovou lžíci silikonového lepidla a 1 hrnek teplé vody.

Recept na tajný trik

Všechny ingredience nalijte do plastové láhve a dobře je v ní promíchejte. Očistěte si sporák a nalijte na něj tenkou vrstvu roztoku. Nechte roztok uschnout a pak ho jen opatrně setřete hadříkem nebo suchou čistou houbičkou. Jediným pohybem se zbavíte všech nečistot a váš sporák bude opět jako nový.

Naneste roztok na sporák po každém vaření a uchováte si nádherně čistou kuchyň. Výhodou je, že roztok neobsahuje žádné toxické látky, které by mohly být pro naše tělo škodlivé. Vyzkoušejte trik sami a poznáte, jak úžasný je.

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]