Dekorace ze záclon na oknech. Stačí jenom trocha škrobu a dílo je hotovo

Většina z nás touží po tom cítit se doma útulně a mít pocit soukromí. A přispět k tomu může i tato dekorace ze záclon. Je jednou z dekorací, která vypadá opravdu originálně a zajímavě. Někteří je sice mají za přežitek doby a lapače prachu, nicméně záclony s sebou přinášejí spoustu výhod. Navíc pokud se vám záclony líbí, máme pro vás dnes jeden originální nápad, jak si vytvořit zajímavou záclonu nevšedním způsobem.

Postup krok za krokem

Na výrobu naší nevšední záclonové dekorace budete potřebovat pouze tři jednoduché věci, jednu krajkovou záclonu, kukuřičný škrob, studenou a teplou vodu. Záclona, kterou chcete použít, nemusí být nová, skvěle se na to hodí například záclona, která je nějak poškozená a nemůžete ji jinak používat. Poškozenou část totiž jednoduše odstřihnete a zbytek použijete.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prvním krokem je smíchání kukuřičného škrobu nejprve se studenou a poté s teplou vodou, aby nám vznikla lepkavá pasta. Dále záclonu nastříháme na tak velké kusy, jak potřebujeme, abychom jimi zakryly celý prostor, který chceme. Následně pomocí štětce naneseme škrobovou pastu na okno do míst, kam chceme záclonu umístit. Záclonu poté přiložíme na pastu a díky ní se záclona k oknu přichytí. Následně ještě záclonu přetřeme několika vrstvami pasty, aby pořádně držela. Necháme několik hodin zaschnout a netradiční záclona je hotová. Když se rozhodnete záclonu odstranit, nemusíte se ničeho obávat. Stačí použít horkou vodu a záclonu snadno z okna odstraníte.

 

Výhody spojené se záclonami

Mezi nejčastěji uváděné důvody, proč záclony doma mít, patří především soukromí. Vhodně zvolené záclony vám ho pomohou získat a uchrání vás například před pohledy lidí procházejících kolem vašeho domu či bytu v přízemí. Dalšími pozitivy záclon je zabránění průniku ostrého slunce do vašeho domova, například některému nábytku to vyloženě nedělá dobře, či omezení zvuků zvenku.

 

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]