Venkovský dům, který zaujme moderní architekturou s využitím dřeva

Když se řekne venkovský dům, tak si řada lidí představí jenom obyčejnou stavbu. Tato se však jasně vymyká všem standardům. A to na první pohled. Nemovitost se nachází v Kanadě, zhruba hodinu jízdy od Montrealu, nedaleko jezera De Montagne. Už samotná lokalita je velmi zajímavá, jelikož jde o místo, které je doslova obklopeno skutečně nádhernou přírodou.

Důraz na přírodní materiály

Je jasné, že vzhledem k umístění nesmí chybět ani dostatek přírodních materiálů. Proto je celý tento venkovský dům pokrytý dřevem. Díky tomu do daného prostředí dokonale zapadá a nijak ho nenarušuje. Právě soulad s přírodou byla jedna z hlavních věcí, na kterou se při realizaci této stavby muselo hledět.

Dostatek místností pro každého

Primárně byl tento venkovský dům určený pro bratra a sestru a následně pro jejich rodiny. Tomu odpovídá také jeho velikost a jeho celkové dispozice. Pokud budeme konkrétní, tak musíme říci, že dům má celkem 5 ložnic, dále také dvě plně vybavené koupelny a dále obytné společné prostory a několik prostor soukromých. Díky tomu zde mohou bez problémů žít společně, i každý sám.

Velmi povedená architektura

Dům na první pohled zaujme také svou velmi povedenou architekturou. To proto, že na jeho návrh byli osloveni zkušení architekti, kteří sice vycházeli z klasického konceptu venkovských domů, ale zároveň se snažili přidat moderní prvky. I proto ono obložení dřevem, ale i velké skleněné plochy, nebo zajímavá terasa.

Praktické umístění nad zemí

Zajímavým faktem je, že v minulosti byly v této oblasti záplavy. I na to se muselo myslet, a tak dům nestojí přímo na zemi, ale je postavený nad terénem. Pokud by se opět vyskytla takzvaná velká voda, nemělo by dojít k žádným škodám, jelikož samotného prvního patra by voda ani při nejhorších možných scénářích neměla dosáhnout. I toto byla věc, se kterou se museli architekti z La Firme studio popasovat.

 

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]