Kuchařské triky, které by měl znát každý mistr kuchyně. Takto se vám povede jakékoliv jídlo

Jak je možné že někomu se v kuchyni daří a někomu zase ne? Je to jednoduché. Ten první zná kuchařské triky. Jaké to jsou? Podívejte se na hlavních deset rad a postupů, které z vás také dokážou udělat skutečného mistra kuchyně. Jakmile je ovládnete, už zvládnete cokoliv. Tím si buďte stoprocentně jisti.

Studené víno

Chcete, aby vám i vašim hostům vydrželo víno ve sklence dlouho studené? Hoďte do něho několik zmrzlých hroznů. Ty udrží teplotu, a navíc skvěle vypadají.

Šťáva z citronu

Přijde vám, že při vymačkávání citronů nezískáte všechnu šťávu? Než citron rozkrojíte, poválejte ho dlaní na prkénku. Šťávy bude o poznání více.

Loupání zázvoru

Máte z něho vždy obavy a nedaří se vám to? Zapomeňte na klasický nůž. Vezměte si lžičku a loupejte ho pomocí ní. Snadno přesně.

Vaření vajec

Potřebujete uvařit více vajec při správné teplotě? Zapomeňte na hrnec s vodou. Vyrovnejte je na rošt do trouby a nastavte požadovanou teplotu. Na 160 stupňů postačí 15 minut.

Přetečení hrnce

Stane se vám to při vaření těstovin nebo rýže? Dejte na hrnec dřevěnou vařečku, napříč přes jeho okraj. Nevíme, jak je to možné, ale funguje to – voda nepřeteče.

Mražení zmrzliny

Máte ji delší dobu v mrazáku a ona zůstává tvrdá? Než ji tam dáte, vložte ji do vzduchotěsného sáčku. Dlouho si zachová svou konzistenci.

Čerstvost vajec

Jak poznat, že se ještě dají jíst? Vhoďte je syrová do sklenice s vodou. Pokud jsou u dna, jsou čerstvá. Pokud jsou k vodní hladině, raději je vyhoďte.

Tvorba ledu

Jak na to, aby byly dokonale krásné? Než vodu nalijete do formiček, stačí ji převařit. Jednoduché, a přitom velmi efektivní

Loupání česneku

Je zdlouhavé a náročné? Nemusí tomu tak být. Než se pustíte do loupání, dejte ho asi na 15 minut do mikrovlnné trouby zabalený do igelitového sáčku. Najednou půjde slupka jako zázrakem dolů. A to bez nutnosti použití nože.