Oříškový nádech, či krémová konzistence: Alternativy kravského mléka dělají z palačinek chuťový zážitek

Fotografie: Pohled 111 / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Palačinky jsou oblíbenou snídaní nebo večeří, na které si pochutnávají lidé po celém světě. Ne každý si však může tuto nadýchanou dobrotu dopřát. Zjistěte, čím tedy nahradit kravské mléko.

Bez ohledu na to, zda preferujete nadýchané nebo tenké, sladké nebo slané, není pochyb o tom, že palačinky jsou velmi univerzálním receptem a je škoda je ze svého jídelníčku úplně vyškrtnout. Tradičně se do palačinkového těsta přidává kravské mléko, ale s rostoucím množstvím alergiků je dobré se podívat na možnosti, kterými můžete tuto surovinu nahradit. Jak to ovlivní palačinkovou chuť?

Sójové mléko

Sójové mléko je již mnoho let populární alternativou k mléku a stále se jedná o spolehlivou volbu pro milovníky palačinek. Má krémovou konzistenci, která se velmi blíží kravskému mléku. Je bohaté na rostlinné proteiny, obsahuje esenciální aminokyseliny a často je obohaceno o vitamíny a minerály. Palačinky se sójovým mlékem jsou možná ještě chutnější. Stačí ho nahradit ve stejném množství.

Mandlové mléko

Mandlové mléko je jednou z nejrozšířenějších a nejvšestrannějších alternativ rostlinného mléka. Má mírně sladkou, oříškovou chuť, která se perfektně hodí právě na přípravu palačinek. Navíc je nízkokalorické a neobsahuje laktózu, proto je vhodnou alternativou pro lidi s intolerancí a alergií na mléčné výrobky. Obsahuje také zdravé tuky a vitamín E.

Ovesné mléko

V posledních letech si ovesné mléko získává značnou popularitu. Vyrábí se namáčením ovesných vloček ve vodě a má krémovou konzistenci, která velmi dobře imituje to kravské. Jemná chuť ovesného mléka se snadno promísí s těstem na palačinky a dodává mu sametovou konzistenci. Proto je také skvělou alternativou při přípravě palačinek.

Tenké a nadýchané palačinky jako od nejlepší cukrářky. Klíčem k úspěchu je dodržení několika pravidel

náhrady za kravské mléko
Fotografie: Freepik

Rýžové mléko

Rýžové mléko, jež se získává z mleté rýže a vody, má mírně sladkou chuť, která však nepřebije jemnou chuť palačinek. Je sice tekutější než jiné náhrady mléka, jeho výhoda je ale v lehkosti, díky níž budou vaše palačinky obzvlášť nadýchané. Je přirozeně nízkotučné, neobsahuje cholesterol a je vhodné pro osoby s alergií na sóju, ořechy nebo laktózu.

Zdroj: MojeGotowanie

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]