Trouba jako nová díky levnému a účinnému čistícímu prostředku, který si vyrobíte z pohodlí domova

Už je velmi špinavá a je potřeba ji vyčistit. Věta, kterou většina z nás slyší nerada. Není se čemu divit, odstraňování napečených nečistot a mastnoty z vnitřních i vnějších částí trouby patří mezi jednu z nejméně oblíbených činností v domácnosti. Existuje několik možností, jak se nejrůznějších nečistot a úsad zbavit, my vám dnes přinášíme tip na jeden velmi účinný a jednoduchý způsob čistění.

Co budete potřebovat?

Náš přípravek si snadno vyrobíte pomocí několika ingrediencí, které máte běžně doma. Na výrobu našeho skvělého čisticího prostředku si připravte půl šálku jedlé sody, čtvrt šálku saponátu na nádobí, čtvrt šálku peroxidu vodíku, jednu polévkovou lžíci octa a trochu citronové šťávy. Všechny tyto ingredience smíchejte dohromady a vzniklý roztok přelijte nejlépe do nádoby s rozprašovačem.

Jak postupovat?

Prvním krokem je umytí trouby za pomoci hadříku či houbičky teplou vodou s trochou saponátu. Dalším krokem je již postříkaní celého vnitřku trouby naším roztokem, Roztok nechat působit po dobu přibližně třiceti minut, pokud je trouba znečištěná více, můžete přípravek nechat bez starostí působit celou noc. Jiným účinným řešením je před nanesením přípravku troubu mírně zahřát. Pokud nemáte k dispozici rozprašovač, můžete samozřejmě roztok nanést do vnitřku trouby pomocí houbičky.

Po uplynutí tohoto času za pomoci hadříku z trouby nečistoty odstraňte, stačí jednoduše stírat roztok, až do té doby, než jste s výsledkem spokojeni. Na ty nečistoty, které nejdou odstranit hadříkem, můžete použít například drsnější houbičku, jen musíte dát pozor, abyste si troubu nepoškrábali.  Pamatujte, že samozřejmě platí, že čím častěji roztok používáte, tím lépe. Posledním krokem je umytí vnitřku trouby obyčejnou vodou a můžete znovu začít péct. Výsledkem budete opravdu velmi překvapeni. Přípravek využívá především kombinace skvělých čisticích vlastností jedlé sody, octa a peroxidu vodíku.

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]