Vyčištění trouby bude hračkou. Stačí použít obyčejnou kuchyňskou sůl

Mnoho lidí si v kuchyni láme hlavu nad tím, jak nejlépe zvládnout vyčištění trouby. Unikátní je, že více než jakékoliv čističe pomůže něco obyčejného. A tou obyčejnou věcí je něco, co má každý doma a co stojí pár korun. Jde o základní přísadu do jídla, kterou je sůl. Většina lidí s ní jenom dochucuje a nemá ani tušení, že je to skvělý pomocník na vyčištění trouby

Lepší než kupované čističe

Pokud porovnáme sůl s běžnými čističi, které koupíte v obchodech nebo v drogerii, tak má jasně navrch. A to hned v několika věcech. Tím prvním kladem je cena, jelikož kilo soli vyjde na pár jednotek korun. Oproti tomu čistič stojí desítky i stovky korun. Opomenout nelze ani složení. Sůl je přírodní, zatímco čistič je chemický. Chemii nastříkáte do trouby a ta se následně může dostat i do vašeho jídla. A to jistě nechcete. Třetím důvodem pro sůl je to, že svou účinností dokáže strčit do kapsy většinu běžných přípravků. Vyčištění trouby tak bude skutečně efektivní.

Jak na to? Stačí jenom dvě suroviny

Jak na skutečně efektivní a dokonalé čištění trouby? Není to zase až tak žádná velká věda, jelikož postačí pouze dvě suroviny. Tou první je zmíněná sůl a tou druhou he ocet. Postup je snadná, jelikož stačí rozehřát troubu na 125 stupňů Celsia a poté na pekáč aplikujete směs soli a octu. Takto necháte v troubě, kterou mezi tím vypnete, působit. A to po dobu, dokud trouba sama nevychladne.

Díky látkám, která kombinace soli s octem začne uvolňovat, bude docházet k tomu, že začnou povolovat nečistoty, které jsou ve vaší troubě usazeny. Následný postup už bude velmi jednoduchý. Postačí vzít jenom houbičku nebo hadřík, namočit a následně troubu dokonale vytřít. A to bez námahy a drhnutí. Nyní již konečně víte, že na vyčištění trouby nepotřebujete nic jiného než jedno ze základních dochucovadel, která musí mít doma každý kuchař nebo kuchařka.

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]