Účinné triky, jak odstranit zápach v troubě, včetně tipů s citronem, aktivním uhlím a bylinkami. Užijte si svěží kuchyňskou atmosféru.
Z kuchyně vychází mnoho lahodných vůní, ale co dělat, když nám z trouby místo toho uniká nepříjemný zápach spáleniny? Věřte, že toto trápení zná každá hospodyňka. Nicméně existuje několik jednoduchých triků, které vám s tím pomohou se rychle a účinně vypořádat. Takže si konečně můžete užít radost z vaření v kuchyni a nebudete muset pořád čichat nepříjemný zápach zpod svých rukou.
Trik s citronovou šťávou
Budete potřebovat pouze kousek tvrdého mýdla s oblíbenou vůní a citronovou šťávu. Nastrouhejte mýdlo na hrubém struhadle a smíchejte ho s citronovou šťávou do husté pasty. Tuto směs dejte do nádoby a vložte ji do trouby na celou noc. Ráno nádobu s citronovou pastou vyndejte a budete se radovat z příjemného citrusového aromatu místo nepříjemného zápachu.
Pokud nemáte citron po ruce, nezoufejte. Existuje mnoho běžných ingrediencí, které vám také pomohou vyřešit tento problém. Třeba aktivní uhlí se zdá být dobrý pomocník v boji proti nečistotě. Stačí rozpustit 15 tablet aktivního uhlí ve vodě a nechat ho v troubě přibližně 2 hodiny. Aktivní uhlí skvěle pohltí nepříjemné pachy a zbaví váš domov zápachu spáleniny.
Co dalšího zkusit?
Vyzkoušejte například i jedlou sodu. Nasypte ji do hluboké nádoby a nechte ji v troubě několik hodin. Efektivně absorbuje nepříjemný zápach. Další možností jsou zrnka kávy. Jednoduše kávová zrna rozdrťte a vsypte je do mísy. Po 2–3 hodinách v troubě vám zápach spáleniny bude připadat jako minulost.
Poslední možností, jak na zápach z trouby, jsou různé bylinky. Směs máty, meduňky, tymiánu a šalvěje důkladně opláchněte a vložte do mírně vyhřáté trouby. Po chvíli vás potěší příjemná vůně bylinek místo nepříjemného zápachu. Samozřejmě nezapomínejte na pravidelné čištění trouby po každém vaření. Čistá trouba bude mít nejen příjemnou vůni, ale také prodlouží životnost a zvýší účinnost tohoto důležitého kuchyňského spotřebiče.
Zdroj: Sovkusom