Přestavbou starého přívěsu si mladá žena splnila dětský sen. Její domov jí závidí i milionáři

V takto velkém přívěsu už se bydlet dá
Fotografie: Pixabay

Život v přívěsu je pro někoho snem, pro jiného nutností. Někdo má touhu po propojení s přírodou, jiný chce získat finanční svobodu, a přesto bydlet.

Když Sora Elowen Blu vyrůstala, už tenkrát měla sen o životě v malé chatce v lese nebo v domku na stromě. Její cit pro přírodu ji v tomto snu utvrzoval. A jednoho dne se Sora dočkala. Mladá žena si koupila starý přívěs a přeměnila ho na vysněný domov na kolečkách, který pojmenovala Sirona – jak uvádí web LittleThings. Vytvořila tak domov, který odráží její osobnost a také vyznávané hodnoty.

Nemocná, ale plná energie

Navíc se na sociálních sítích o svou cestu rekonstrukcí přívěsu podělila se svými příznivci, inspirovala je a podpořila v tom, že by se člověk neměl vzdávat bez boje a měl by jít za svými sny a cíli. Soru neodradilo ani to, že se musí léčit s Crohnovou chorobou, kterou jí diagnostikovali ve 23 letech. Spíš to naopak podpořilo její vášeň k životu a odhodlání vytvořit si své vlastní útočiště a zajistit si takové bydlení, které jí současně ponechá finanční svobodu.

Sořin příběh není jen o stavbě malého domu, ale o budování života se smysluplnou náplní, harmonií s životním prostředím a touhou uzdravit se. Její oddanost té vizi ukazuje, že s kreativitou, trpělivostí a tvrdou prací je proměna vlastního života opravdu možná. A že člověk nemusí zůstávat jen svázaný konvencemi.

Lesní chata, která se na internetu stala hitem: Liščí design je jen špička ledovce

Od slov k činům…

Přeměna starého přívěsu Boles Aero Park Model z roku 1953 na vysněný domov, k němuž Sora přikročila, je fascinujícím příběhem o kreativitě a inovaci. Sora Blue, která investovala 340 tisíc korun do koupě přívěsu a necelých 60 tisíc korun do jeho rekonstrukce, ukázala, že s vizí a odhodláním lze starý objekt transformovat na něco úplně nového a osobitého. Tento trend „tiny living“, neboli život v malých prostorách, získává na popularitě, protože lidé hledají alternativní způsoby bydlení, jež jsou ekonomické a zároveň ekologické.

Americké přívěsy z padesátých let nejsou zas tak malé a mají své jedinečné kouzlo a charakter. Po správném přístupu k rekonstrukci pak mohou poskytnout útulný a funkční domov. Sora Blue se zpočátku inspirovala mnoha dostupnými zdroji. Například on-line komunitami, blogy a knihami o přestavbě starých přívěsů, píše web BusinessInsider. To proto, aby dokázala svépomocí vytvořit vyhovující obytný prostor.

Uskutečněný sen

Při přestavbě bylo nutné zajistit novou izolaci, vytápění, zdroj elektřiny, vodovodní a odtokový systém, větrání. A dokonale promyslet celkové využití prostoru. A také bylo třeba najít vhodnou lokalitu k zaparkování přívěsu. To všechno jsou klíčové aspekty, které mohou z přívěsu udělat místo k životu. Nicméně s rostoucími cenami nemovitostí a touhou po jednodušším životě se zdá, že investice do přestavby starého přívěsu je rozumným a udržitelným řešením.

@sorablu

Stillness is work too 💕#renovation #vintagetfailer #tinyhouse #tinyhome #foryou #PepsiHalftimeChallenge #PupPeroniShuffle #GetReadyWithOldSpice

♬ original sound – Alex Curley

I když Sora nežije v luxusním sídle nebo neplní svůj obytný vůz drahými věcmi, na konci dne se cítí bohatá. A šťastná. Vědomí, že může být propojená s přírodou, každý den nakrmit sebe i svého psa, postarat se o svůj dům a mít zaplacené všechny účty, jí přináší ten pravý smysl života. Na BydlímeÚtulně jsme napsali i o jiných lidech, kteří se upnuli na život v přívěsu. Například dvě mladé ženy si na bydlení přestavěly velký koňský přívěs.

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*