Vzlínající vlhkost vyřeší hydroizolace

Fotografie: Depositphotos

Máte doma vlhkost? Tak se jí rychle zbavte. Škodí totiž jak vašemu domu, tak i vám samotným.

Vlhkost v domě není nic pro mě, dalo by se říct. Vlhkost skutečně škodí, kde může. V interiéru stojí za vznikem škodlivých plísní, které jeho obyvatelům mohou způsobovat řadu zdravotních problémů včetně těch velmi vážných. Nesvědčí očím, kůži, sliznicím ani plícím. Velmi vysoké škody hrozí i domu samotnému. Spolu se stěnami, které se vlivem vlhkosti postupně odlupují, může být ohrožena i konstrukce domu.

Čím dříve, tím lépe

Z výše uvedeného je nabíledni, že vlhkosti je třeba se zbavit. Čím dříve, tím lépe. Jak, to závisí na jejím původu. Pokud za zvýšenou vlhkostí v místnosti, která by v létě neměla překročit 55 procent a v zimě 60 procent, stojí například pár vzniklé při vaření, stačí v podstatě jen dobře vyvětrat, popřípadě použít odvlhčovač. Ten je efektivní i při zbavování se vlhkosti v zaplavených objektech.

Kde odvlhčovač nemá smysl

Jiné to je v případě vlhkosti vzlínající. Zde odvlhčovač nemá smysl, protože by musel běžet v podstatě pořád. Neřeší totiž příčinu problému, ale jeho důsledek, a tím je v tomto případě vlhkost pocházející zpod základů domu. Ta je problémem především u domů s bez hydroizolace.

Podřezání domu svěřte profesionálům

Hydroizolaci je vhodné provézt už při samotné stavbě domu. Z hotové stavby je tento proces náročnější, a to jak z technického, tak i finančního hlediska. Ale také nejefektivnější. Vzlínající vlhkost skutečně zastaví. Ze všeho nejdříve je zapotřebí podřezat obvodové zdi speciální pilou a do vzniklých prostor vložit k tomu určenou hydroizolační fólii. Právě ta zamezí vlhkosti, která by putovala ze země do interiéru a stavba nebude vlhnout. Tento poměrně náročný stavební zásah je ale třeba provést odborně. Proto se do něj nepouštějte svépomoci, ale obraťte se na specializovanou firmu (např.betosan.cz).


Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*