Vyzkoušejte tento jednoduchý trik a usnadněte si práci v kuchyni. Takto pro vás bude příprava jídla mnohem snadnější a vyhnete se riziku jeho možného připálení.
Smažení patří mezi nejoblíbenější způsoby přípravy jídla, protože dodá surovinám křupavou výraznou chuť. Většinou však stačí jen malá chyba nebo trocha nepozornosti a jídlo se k povrchu pánve připálí. Naštěstí existuje jednoduchý způsob, jak tomuto nepříjemnému problému snadno předejít. Potřebovat budete jen tuto pomůcku ze své domácnosti.
Proč se vyhnout připalování jídla
Výsledkem času stráveného v kuchyni je v ideálním případě vynikající pokrm. V horším hromada špinavého nádobí, které je potřeba co nejdříve vyčistit. Abyste předešli namáhavému a zdlouhavému drhnutí pánve s připálenými zbytky jídla, zaměřte se na způsob, jakým ji používáte. Správnou péčí a údržbou pánve prodloužíte její životnost a zachováte její perfektní stav.
Jak správně smažit na pánvi
Obecně se vyplatí dodržovat určitá základní pravidla. Ze všeho nejdříve vždy používejte důkladně vyčištěné a vyschlé nádobí. Dále přidejte olej nebo jiný tuk a počkejte, až se dostatečně zahřeje. Suroviny, které pak přidáváte, by měly být co nejsušší, tím také zabráníte nepříjemnému prskání rozpáleného tuku, jenž nadělá nejen spoustu nepořádku, ale také vás může zranit.
Zapečeniny na útěku z pánve: Vyprovodí je efektivní domácí čistič v podobě bílého octa
Použijte ke smažení pečicí papír
Přítomnost pečicího papíru výrazně sníží riziko připálení smaženého jídla. Stačí papír nejprve zmenšit na požadovanou velikost tak, aby pokryl dno pánve, poté ho vložit dovnitř a na jeho povrch nalít olej. Takto zůstanou veškeré nečistoty přilepené k pečicímu papíru, který po smažení stačí jen vyjmout z pánve a vyhodit. Na nádobí vám zbyde jen jemná vrstva tuku, již bez dalších zbytků snadno vyčistíte. Skvěle se tento trik hodí také k přípravě palačinek nebo vaječných omelet, které je díky pečicímu papíru mnohem snazší obrátit na druhou stranu, aniž byste placku poškodili nebo potrhali.
Zdroj: Onet