Mřížka v troubě nebo na grilu bude jako nová. Stačí vyzkoušet jednoduchý postup čištění

Mřížka v troubě se při jejím pravidelném používání velmi brzy ušpiní. Od připáleného jídla, ale i od mastnoty. A stejné tomu může být také v případě roštu na vašem grilu. Jak ho udržet v čistotě? Stačí znát jednoduchý trik, díky kterému nebudete potřebovat drahé a často také chemické čističe z obchodů. Obejdete se bez nich.

Namočte do vany

Jako první by měla mřížka z trouby nebo z grilu zamířit do vany, kde ji odmočíte. Pod ní dejte starší ručníky, abyste vanu nepoškrábali. Následně ji napusťte opravdu horkou vodou tak, aby byla mřížka celá ponořená pod vodní hladinou. Takto počkejte pár minut, aby se lehce odmočila.

Nasypte správnou ingredienci

Když je mřížka lehce odmočena, můžete přisypat onu důležitou ingredienci. A tou je obyčejný a známý prací prášek. Toho by mělo být 100 gramů. Může se jednat jak o ten sypký, tak se může jednat také o ten tekutý.

Pokud by byly nečistoty opravdu hodně zapečeny a vypadalo by to, že bude třeba opravdu velké síly, tak je možné nejenom lehce zvýšit dávku, ale také přidat trochu prášku do pečiva, který dokáže celý čisticí účinek velmi zajímavě podpořit.

Nechte dělat prášek svou práci

A co udělat dále? Už nic, jelikož o vše se postará samotný prací prášek, který necháte dělat svou práci. Takto nechte mřížku zhruba 4 hodiny, nebo v případě velkých nečistot i přes noc. Následně stačí vzít kartáč a mechanicky dočistit.

Potom už jenom opláchnete a je hotovo. Mřížka v troubě bude opět vypadat, jako by byla úplně nová a vy jste ji právě přinesli z obchodu. A stejnou metodou se dá jednoduše a efektivně bez drahých prostředků vyčistit i mřížka vašeho grilu, kterou teď v létě budete potřebovat více než cokoliv jiného.

Čistěte pravidelně

Tento postup doporučujeme realizovat pravidelně, jelikož jedině tak zajistíte to, že tyto části trouby budou nejenom vždy dokonale čisté, ale že nečistoty ještě nebudou tak zažrané a tak půjdou dolů mnohem jednodušeji a rychleji.

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]