Kyselé mandarinky nepatří do koše. Sladkou chuť zajistí obyčejná mikrovlnka, stačí pouhých 30 sekund

Fotografie: Depositphotos

Citrusy jsou plné vitamínů a prospěšných látek přínosných pro lidský organismus. Díky tomuto triku se nemusíte smířit s kyselou mandarinkou, ale můžete si vychutnat sladký kousek ovoce.

Mandarinky jsou velmi oblíbenou ovocnou svačinkou. Díky slupce je můžete hodit do tašky, aniž byste si její vnitřek zašpinili, a pak, až na mandarinku dostanete chuť, ji stačí jen oloupat. Občas se bohužel stane, že je várka mandarinek tak kyselá, že se při jejich konzumaci křiví pusa. Naštěstí existuje tento velmi jednoduchý trik, s jehož pomocí osladíte jakoukoliv mandarinku i bez použití cukru. Vyzkoušejte tuto vychytávku také a pochutnejte si na tomto citrusovém potěšení.

Jak naložit s kyselými mandarinkami

Pokud se vám podařilo nakoupit velké množství tohoto kyselého ovoce, můžete z něj připravit lahodnou marmeládu nebo limonádu. Přidáním velkého množství cukru kyselou chuť přebijete a na výsledném produktu si opravdu pochutnáte. Pokud se vám ovšem nechce dělat ani marmeláda, ani limonáda, oslaďte si mandarinky pomocí tohoto triku.

Způsoby, kterými zaručeně osladíte mandarinku

Abyste se nemuseli přemáhat pojídáním kyselé mandarinky, můžete ji nechat zesládnout za pomoci jednoho z těchto způsobů. Ani jeden však nezahrnuje přidání sladidla ani jiného dochucovadla.

Vložte mandarinku do mikrovlnné trouby

Mandarinky jsou často kyselé kvůli tomu, že byly příliš brzy utržené z keře a nestačily pořádně dozrát. Zralá mandarinka je sladká a plná šťavnaté chuti. Předtím, než mandarinku oloupete, ji proto vložte na 30 sekund do mikrovlnné trouby. Následně nechte mandarinku zcela vychladnout a teprve potom ji oloupejte. Tento trik můžete využít i na další ovoce, které nestihlo dozrát, než se dostalo na váš stůl.

Fotografie: Pixabay

Namočte mandarinky do teplé vody

Pokud nemáte mikrovlnnou troubu, můžete neoloupanou mandarinku vložit do hrnku nebo misky a zalít ji vodou o teplotě 40 °C. Takto nechte mandarinku ponořenou alespoň 10 minut, následně ji z vody vyjměte a nechte vychladnout. V případě, že by kyselá chuť přetrvávala, rychle ji zchlaďte pod ledovou vodou. Některé odrůdy mandarinek však mají kyselejší chuť přirozeně a těmito metodami jejich chuť nijak neovlivníte.

Zdroj: Gamingdeputy

Jsem absolvent České zemědělské univerzity a už od malička jsem velký kutil. V podstatě vše, co je možné najít v mém... [Více o autorovi]