V podzimních měsících se chodí do alejí na sběr ořechů. Nasbíráme jich většinou tolik, že pak nevíme, jak je uskladnit, aby zůstaly po celý rok čerstvé a stejně chutné. Jak totiž určitě víte, pokud se správně neuskladní, se správnou teplotou a vlhkostí, tak se chuť ořechů změní na nepříjemnou hořkou příchuť.
S tím je nadobro konec, neboť tu pro vás máme úžasnou vychytávku! S touto vychytávkou vám ořechy vydrží čerstvé a lahodné i několik let. Je to opravdu jednoduché, až natolik, že tomu nebudete věřit a výsledky…. Ty jsou vynikající! Celý trik spočívá v tom, že ořechy zavaříme tzv. na sucho, bez jakékoli tekutiny.
Od teď budeme mít ořechy k dispozici v každém ročním období. Kdykoliv je budeme potřebovat, víme kam už sáhnout a vyhneme se tak kupování předražených ořechů v obchodech.
Co budeme potřebovat:
- Sklenice na zavařování
- Vyloupané ořechy
Postup přípravy:
Předehřejeme si troubu na 70° C. Vyloupané ořechy naskládáme do sklenic. Takto naplněné, neuzavřené sklenice vložíme do trouby, kde je necháme asi 10 minut. Jakmile uplyne 10 minut, sklenice vyndáme, uzavřeme sklenice víčky a máme hotovo.
Pokud neradi zavařujete v troubě, je možné dát sklenice i do mikrovlnné trouby. V tomto případě necháme sklenice v mikrovlnce pouze 2,5 minuty, opět bez víčka. Poté co vyndáme sklenice, víčka nasadíme a sklenice obrátíme víčkem dolů.
Po vychladnutí sklenic, takto zavařené ořechy skladujeme v temných místnostech (ideálně).