Skořice patří nejen do jídla! Své využití nalezne i při boji s hmyzem

Skořice je velmi známým a aromatickým kořením, které se hodí jak do jídel, tak i nápojů. Má ale ale ještě jedno využití. A to vůbec nesouvisí s případnou konzumací daného koření. Podle mnohých by se skořice měla doslova sypat po bytě. Proč to dělat a k čemu je to dobré?

Dokáže eliminovat škůdce

I když je náš dům jako ze škatulky, nemusí to znamenat, že si k nám nenajdou cestu různí škůdci. Může se jednat o různorodý hmyz a živočichy, kam řadíme také mravence. Tito drobní živočichové nám mohou pořádně otrávit život. Kdo má rodinný dům nebo chatu, ten moc dobře ví, o čem mluvíme.

Chemii raději ne

Na mravence dnes existuje celá řada produktů, které však mají jedno společné. A to je jejich chemický základ. Díky němu se sice můžete zbavit mravenců, ale také je třeba počítat s tím, co může chemie způsobit vám, nebo dokonce i domácím zvířatům. V tu chvíli zjistíte, že můžete více škodit sobě a svým domácím mazlíčkům. Proto je vhodné pátrat po něčem, co je přírodní a co je bez chemie.

Skořice vám pomůže

Tím správným pomocníkem je skořice. Jde o běžné přírodní koření s pro člověka příjemnou vůní, které je k dispozici v každém obchodě za pár korun. Zároveň je však skořice kořením, které dokáže velmi dobře odpuzovat mravence. Zatímco nám voní, tak oni její aroma doslova nesnášejí. A toho můžete využít.

Jak na to? Aplikace je snadná

Pokud vás trápí mravenci, je skořice tím pravým pomocníkem. Jako první přerušte cesty, kterými mravenci chodí. A to tak, že napříč těmito trasami nasypete trochu skořice. Potom ji aplikujte do míst, kudy by se mohl mravenec do vašeho obydlí dostat. Tedy například kolem dveří, k balkonu, k terase, ale i kolem oken. Pokud zde existuje cesta do vašeho domova, mravenci se jí stoprocentně vyhnou. Kromě mleté skořice se dá využít i ta celá, kterou na riziková místa jednoduše položíte a o nic se nestaráte. Pokud je zde průvan, je do dokonce praktičtější řešení.

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]