Plýtvání oleje při smažení je konec. Stačí si v láhvi nechat zátku, která běžně končí v koši

Fotografie: Depositphotos

Ceny v obchodech čím dál více rostou a to přirozeně vede k větší spořivosti zákazníků. Pomocí jednoduchého triku můžete výrazně snížit spotřebu stolního oleje.

Plýtvání potravin a zbytečné vyhazování jídel se nevyplácí z důvodu ekonomického, ani ekologického. Pokud se naučíte s jídlem správně hospodařit, prospějete tím nejen své peněžence, ale i životnímu prostředí. Kromě peněz za další láhev oleje ušetříte i množství vyprodukovaných plastů. S tímto jednoduchým trikem můžete účinně snížit spotřebu stolního oleje. Vyzkoušejte ho a naučte se s olejem lépe hospodařit.

Snižte spotřebu stolního oleje

V době zvyšující se inflace se spousta lidí obrací na tipy, jak uspořit co nejvíce peněz. A největší množství peněz se dá spolehlivě uspořit právě při nakupování jídla. Nemusíte nakupovat jen akční zboží, abyste ušetřili. Existují i triky, které vám pomohou omezit plýtvání některých surovin používaných téměř na denní bázi.

Jak omezit plýtvání olejem

Abyste měli spotřebu oleje při vaření pod kontrolou, existuje jednoduchý trik, který vám s tím pomůže. Příště, až si koupíte novou láhev oleje, buďte při jejím otevírání ostražití. Jakmile otevřete vršek láhve, uvidíte uvnitř plastovou zátku, jež zabraňuje protečení obsahu ven. Po otevření nové láhve se tato zátka běžně vyhazuje. Pokud ji však v hrdle láhve necháte, můžete s ní snáze kontrolovat množství oleje vytékajícího z láhve.

Jak s pomocí zátky zabránit plýtvání olejem

Místo toho, abyste zátku z láhve celou odstranili, udělejte do jejího středu malou dírku pomocí špendlíku nebo čepele nože. Jednoduše zatlačte ostrým hrotem doprostřed zátky tak, abyste jí prošli skrz. Postupujte opatrně, abyste omylem zátku neprotlačili. Plastový kroužek zátky můžete odstřihnout nůžkami. Olej tak bude moci vytékat jen tenkým pramínkem.

Fotografie: Depositphotos

Další trik, jak snížit množství spotřebovávaného oleje

Abyste snížili množství oleje potřebného při vaření, kápněte ho na povrch pánve nebo hrnce pouze malé množství a to po povrchu rozetřete. K přípravě jídla často stačí mnohem méně oleje, než jsou lidé běžně zvyklí používat. Vyzkoušejte jeden z těchto triků. Sami budete překvapeni, jak málo oleje ve výsledku k přípravě jídla potřebujete.

Zdroj: Informebrasil

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]