Dostat všechen obsah z kelímku je hračka. Stačí do něj udělat malou dírku

Fotografie: Pohled 111 / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

V případě potravin balených v kelímcích může být obtížné vyjmout celý jejich obsah tak, aby neulpívaly zbytky na dně či stěnách. Jednoduchý trik však tento problém vyřeší.

Internet je plný nápadů a triků, jak si usnadnit život, a byla by obrovská škoda některé z nich nevyužít. Stále je se co učit a stále můžeme být ohromeni tím, jak zdánlivě jednoduchá věc může přinést obrovskou změnu, jež vám ulehčí každodenní život. Například taková malá dírka na dně prázdného kelímku od jogurtu.

Už žádné plýtvání

Pokud vaříte pravidelně, z vlastní zkušenosti moc dobře víte, že se často stává, že plýtváte potravinami, aniž byste chtěli. Mohou za to obaly některých produktů, které ztěžují vyprázdnění celého jejich obsahu. To se děje převážně u hustých mléčných výrobků balených v kelímcích. I když se snažíte lžičkou vyškrábat vše do poslední kapičky, stejně vám na dně zůstává množství, které by se dalo ještě využít.

Existuje na to však šikovný trik, který od nynějška zamezí zbytečnému plýtvání potravinami. Vše využijete do posledního gramu, a to jen díky tomu, že do spodní části kelímku od jogurtu nebo smetany vytvoříte malou dírku, jak radí youtubový kanál SmartFox.

lis na česnek

Lis na česnek je třeba používat co nejchytřeji. Stroužky není vhodné předem loupat

Jednoduché a praktické

Genialita tohoto nápadu spočívá především v jeho jednoduchosti. Jediné, co musíte udělat, abyste kelímek zbavili celého jeho obsahu, je na dně vytvořit nožíkem malý otvor. To způsobí, že se dovnitř dostane vzduch, jak uvádí Smakosze, zmizí podtlak, který obsah držel v kelímku, a to vám pomůže vyklopit veškeré množství ven.

Trik můžete uplatnit u všech výrobků pořízených v kelímku, zpravidla se jedná o mléčné výrobky, jako je právě jogurt, zakysaná smetana nebo tvaroh, čerstvé sýry, ale i rajský protlak. Drobnost, která zcela změní zážitek z vaření. Už žádné plýtvání a zbytečné vyhazování potravin. Na BydlímeÚtulně jsme zmiňovali spoustu dalších rad a tipů, jak si usnadnit vaření, v tomto případě se naučíte, jak lisovat česnek.

Zdroj: Smakosze, SmartFox

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*