Nemusíte už čekat několik dní, než vám avokádo dozraje. Vyzkoušejte tento trik a vychutnejte si jeho dokonalou chuť. S tímto trikem vám avokádo dozraje už za jeden den.
V případě, že jste také propadli kouzlu tohoto lahodného tropického ovoce, určitě se vám bude hodit tento jednoduchý trik, který vám pomůže chuť avokáda ještě vylepšit. Avokádo je nejen skvělou surovinou, s jejíž pomocí můžete připravit dokonalá slaná i sladká jídla, ale je také přirozeným zdrojem prospěšných tuků. Jeho vynikající nutriční hodnoty spolu s dávkou vitamínů a dalších látek z něj dělají superovoce, které byste ze svého jídelníčku neměli vynechávat. Takto si navíc na avokádu pochutnáte mnohem více.
Avokádo nejlépe nechte dozrát doma
Pokud avokádo kupujete pravidelně, určitě jste si již všimli, že je mnohem lepší koupit ho méně zralé a nechat ho dozrát až doma. Jedním z důvodů, proč je tento postup daleko lepší, je, že doopravdy nevíte, jak dlouho avokádo v obchodě leželo a jestli už náhodou pod slupkou nezačalo černat. Na první pohled počáteční hnilobu uvnitř avokáda nerozeznáte. Ve chvíli, kdy takové avokádo doma rozkrojíte, ho nejspíš rovnou můžete vyhodit do koše.
Druhým důvodem, proč je lepší nechat avokádo dozrát až doma, je menší šance jeho poškození. Každý, kdo si chce avokádo koupit, vybraný kousek nejprve osahá a trochu pomačká, než ho vloží do košíku. Pokud tedy narazíte na měkké avokádo, nemusí to ještě svědčit nic o jeho zralosti, ale může se jednat pouze o rozmačkaný kousek, který postupně nadrtilo mnoho rukou.
Urychlete zrání avokáda
V nejlepším případě nejspíš vždy kupujete středně tvrdé avokádo. Běžně po koupi počkáte 3 dny a pak už je avokádo zralé a připravené k jídlu. Naštěstí existuje tento jedinečný trik, který vám pomůže proces zrání značně urychlit. Můžete si tak nakoupit i více kousků avokáda a nechat dozrát vždy jen jediný kousek. Aby vám avokádo rychle dozrálo, připravte si jen papírový sáček a jablko.
Jak nechat avokádo rychle dozrát
Vyberte jeden kousek avokáda a vložte ho do papírového sáčku spolu s jablkem. Vnitřní otvor sáčku přeložte, aby se do něj nedostal vzduch, a nechte ho takto uzavřený přes noc. Následující den budete mít avokádo zralé a připravené k jídlu. Během noci se z jablka uvolní rostlinný hormon etylen, který stimuluje proces zraní. Tuto metodu tedy můžete použít pro rychlejší dozrání jakéhokoliv druhu ovoce a zeleniny.
V případě, že doma žádné jablko nemáte, můžete ho nahradit meruňkou, nektarinkou, švestkou, hruškou, mangem nebo melounem. Všechna tato ovoce produkují stejný hormon, díky kterému vám avokádo dozraje za jedinou noc. Etylen se v uzavřeném papírovém sáčku nahromadí a na ovoce působí mnohem intenzivněji. Proces zrání je tak rychlejší, a přitom stále přírodní.
Zdroj: ViraLife