Alternativní využití formy na led potěší každou praktickou ženu. Pojme totiž vejce, jogurty i čokoládu

Fotografie: Prattflora / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

Domácnosti jsou plné věcí, které jsme si zvykli používat jen jedním způsobem. Jedním a žádným jiným. Nebo si to minimálně myslíme, dokud nám někdo neukáže opak.

A skutečně s trochou tvořivosti a nekonvenčního myšlení mají některé jednoduché kuchyňské pomůcky prakticky neomezené možnosti. Dost možná tak zjistíte, že pokryjí mnoho funkcí, na něž byste museli jinak kupovat samostatné nástroje. Jedním z takových příkladů je zcela běžná formička na led. Možná ji máte v mrazáku trvale, možná ji vytáhnete jednou za čas ze zásuvky nebo skříňky. Co všechno se do ní dá vložit?

Jogurty, jahody a čokoláda

Máte v lednici jogurt, kterému se už blíží konec záruční doby? Zmrazte ho v podobě kostek a vydrží vám mnohem déle. Jahody namočené v čokoládě jsou výborná pochoutka. Vložte je ještě do formičky a nechte zmrazit, takže je budete mít stále k dispozici. Rozhodně toho nebudete litovat.

Vajíčka

Toto zní v kombinaci s formičkou na led asi divně. Chcete-li ale uchránit vejce před zkažením, zkuste je prostě zmrazit v jednotlivých přihrádkách. Je to velmi užitečná metoda zvlášť tehdy, pokud máte doma vajec hodně.

Káva a džusy, červené víno

Chcete mít vždycky po ruce osvěžující nápoj? Připravte si ledové kostky s kávou a použijte je na přípravu perfektní ledové kávy dle vlastních parametrů. Ovocné šťávy jsou hned po kávě další surovinou, kterou se hodí zmrazit. Hodí se jako přísada do míchaných nápojů, nebo jednoduše pro ochucení sklenky vody. Máte někde červené víno a upíjíte ho jen pomalu? Zkuste si udělat vinné kostky, které se budou hodit na perfektní sangrii.

ledové kostky káva
Fotografie: Pixabay

Citron a máta nebo koření

Nasekejte kousky citronu a máty peprné. Vložte je do přihrádek, zalijte vodou a nechte zmrznout. Vynikající řešení pro limonády, koktejly nebo jen oživení sklenice s vodou. To samé platí pro jednotlivá koření nebo jejich adekvátní kombinace. Jen místo vody je zalijte olivovým olejem. Pak už je jen přihodíte do chystaného jídla a máte vystaráno.

Aloe vera, hroznové víno

Mrazení se nehodí jen pro potraviny. Někde jste se spálili? Udělejte si domácí zásoby ledových kostek z aloe vera, které vaši kůži okamžitě zklidní. Pokud není vaše víno dost studené, můžete do něj přihodit normální kostku ledu. Postup se dá ale ještě vylepšit, když takto zmrazíte přímo kuličky hroznového vína. Kromě ochlazení dodají lehkou příchuť a máte něco k zakousnutí navíc.

Zdroj: Viralife

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]