Pokládka dlažby může být jednoduchá díky použití šablon a forem

Pokládka dlažby nemusí být vždy jednoduchá, jelikož je třeba dodržet několik důležitých pravidel, které povedou ke správnému výsledku. Co ale v případě, že nemáte znalosti ani zkušenosti? Nezoufejte. Stačí několik vhodných forem a dlažbu zvládne položit i začátečník. I když – trochu podvodem.

Bez nutnosti dlažbu kupovat

Říkáte si, že pokládka dlažby se bez koupených dlaždic neobejde? Ukážeme vám, že za určitých okolností ano. Jak jsme zmínili, stačí mít to správné náčiní. Jako v tomto případě, kdy stačí vytvořit rovnou plochu a pomocí šablon vytvořit potřebný vzor.

Tyto šablony mohou být z různých materiálů a mohou se i různě používat. Některé se na hladkou plochu aplikují předem, jiné se do ní obtisknou až následně. V obou případech vznikne dojem, že jste právě položili dlažbu.

Pomohou také formy

Nejsou to jenom šablony, které následně obtisknete. Opomenout nelze ani zajímavé formy, díky kterým bude pokládka dlažby také zajímavá. Tedy primárně netradiční. Daných šablon existuje celá řada a vy volte takovou, která vytvoří požadovaný motiv.

I tady je práce se šablonou velmi jednoduchá. Stačí ji jenom položit na rovnou plochu a do správných míst nalít beton, nebo jiný stavební materiál. Potom můžete nechat vše zatuhnout, šablonu vyndat a budete jenom zírat, co vzniklo.

Nejenom dlažba, ale i kámen

Nemusí to být nutně jenom klasická pokládka dlažby, kterou si lze usnadnit. Stejnými originálními postupy se lze vydat i ve chvíli, kdy je vaším cílem mít na chodníčku kámen. I tady poslouží několik originálních forem. A uvidíte, že rozdíl mezi pravými kameny rozhodně nepoznáte. Tím si buďte jisti.

Řešení i na zdi

Nejenom na zem, ale i na zdi se hodí použít několik osvědčených fíglů. Pokud chcete, zajisti, že vaše zeď bude vypadat jako by byla tvořena z cihel, není nic jednoduššího, než je na ni nalepit. Stačí pár chvil a efekt bude zcela dokonalý.

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]