Pojměte malování stěn nevšedně. Stačí oblíbené barvy a lepicí páska

Připadá vám jednobarevné malování stěn u vás doma poněkud nudné? Rádi byste do vašich místností vnesli více barev, ale nechcete investovat do drahých tapet? Pokud jsou vaše odpovědi na tyto otázky kladné, můžete se inspirovat originální zdí, kterou ve své ložnici jednoduchým způsobem vytvořily dvě mladé dívky.

Základem úspěchu je kreativní nápad

Na tento způsob oživení vašich stěn, nebo například pouze jedné stěny v místnosti, protože díky své nevšednosti tímto způsoben stačí vymalovat jednu či dvě stěny v místnosti a ostatní ponechat bílé, budete potřebovat pouze lepicí pásku a několik malířských barev.

Pokud jde o malířské barvy, představuje tento způsob zároveň skvělé řešení, jak se případně zbavit letitých zbytků různých barev, které jste vy i vaše příbuzenstvo v průběhu let k malování využili. Koupit si ale samozřejmě můžete i barvy nové, v co nejmenším balení. Lepicí páska je tatáž, která se používá k polepení dveří či oken při malování, abychom je barvami neznečistili. V případě nouze lze použít i izolepu.

Správný postup

Prvním krokem, který není dobré v žádném případě vynechat či podcenit, je úprava stěny, kterou chcete malovat, zejména její vyčistění od prachu a případné přemalování jednou základní barvou, která stěnu sjednotí a uhladí.

Následně na stěnu nalepujte kousky lepicí pásky tak, aby vytvořily vzor, který na zdi chcete vytvořit. Předtím je vhodné si požadovaný vzor načrtnout na papír. Jednoduše lze takto vytvořit především vzory abstraktní, geometrické, ale při troše šikovnosti a trpělivosti můžete vytvořit téměř cokoli.

Když jste si páskou vytvořili požadované vzory, vezměte barvy a začněte jednotlivé plochy, ohraničené páskami, malovat. Pracujte pečlivě, dejte pozor, ať při barvení nepřesahujte lepicí pásky, ale zároveň ať nevznikají nenabarvená místa.

Pokud jde o barvy, které chcete použít, vždy je žádoucí, aby většina z nich korespondovala s celkovou atmosférou a designem místnosti. Vyzkoušejte a uvidíte, že váš pokoj rázem dostane zcela jedinečný charakter a všichni se vás budou ptát, který návrhář vám stěnu vytvořil.

Fotografie: Dale Alcock Homes

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]