Muž svépomocí postavil originální cestu k domu. Stačilo použít běžné cihly a dlaždice

Na tento projekt se muž připravoval celý rok, ale stále nenacházel dostatek času jej zrealizovat. Nakonec ale přišla ta správná chvíle, a když se pustil do práce, nikdo z jeho okolí nechápal, co vlastně dělá. Až finální verze všem vytřela zrak a sousedé zůstali s pusou dokořán.

Nutná je příprava

Jste-li kutilové a rádi realizujete různé zahradní nebo domácí projekty vlastníma rukama, tento tip jistě oceníte. Nejdříve je nutné připravit si prostor, kde vše bude probíhat. Zároveň si připravte:

  • Bourací kladivo
  • Cihly
  • Dlaždice
  • Květiny

Muž vyboural staré betonové schody, aby místo nich mohl vytvořit novou, dlážděnou cestu přímo ke vchodovým dveřím. Strhnout betonové schody trvalo několik hodin. Jakmile vykopal příkop a umístil vedle něj dlaždice, vložil do něj elektrické dráty.

Cihly lemující schody

Cihly použil především k lemování budoucích schodů. Vytvořit první řadu bylo nejtěžší. Umístil prvních pár cihel pro světla. Nyní si připravil pár hromádek a začal budovat svůj nový projekt – nové schody s prodlouženou příjezdovou cestou.

Pomáhají malí i velcí

Po chvíli, kdy byl muž v zápalu práce, se k němu přidala i jeho žena a dcera. Tento projekt totiž potřeboval i ženskou ruku, květinová výzdoba je stejně důležitá jako cihlové schody samotné.

Na vrcholu schodiště muž vytvořil prostor pro spoustu květin. Na cestu i schody nanesl vrstvu štěrku tlustou asi 25 – 40 cm. Poté, co byl chodník kompletní, přidala žena květináče a kolem vytvořila květinové záhony.

Před a po

Práce byla náročná, ale jakmile vidíte fotografie před a po, je jasné, že to za tu námahu stálo. Nová cesta se schodištěm lemovaná květinami a rozzářená světly je oslňující.

Fotografie: Pinterest

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]