Mladý pár koupil rezavý vagón a proměnil jej v útulné místo k životu

Žijeme v době, kdy si pořídit vlastní bydlení není vůbec jednoduché. Pokud se pro tento krok rozhodnete, většinou vás čeká splácení hypotéky téměř po zbytek života. Pořídit si vlastní bydlení bez bankovní půjčky nebo podpory rodiny zkrátka není téměř možné. Mladý pár, který se nechtěl zadlužit a postupovat podle klasického modelu, vyřešil situaci po svém.

Dnes bydlí ve vlastním útulném domku, který vytvořili ze starého vlakového vagónu. Nechte se inspirovat jejich krásnou myšlenkou a příběhem.

Interiér nabízí vzhled původního designu

Annabelle a Dan jsou mladí Američané a rozhodli se, že se nechtějí po zbytek života zadlužit kvůli tomu, aby si mohli pořídit vlastní bydlení. Jako umělci z Fort Collins dali šanci své kreativitě a společně vymysleli zprvu bláznivý nápad. Koupili starý rezavý vagón, který se měl stát jejich novým domovem. Z této výzvy udělali umělecký projekt, jehož výsledkem je nádherný domek.

Starý vagón byl před zásahem Annabelle a Dana ve velmi špatném stavu. Interiér byl obložen starožitným dřevěným obložením. Dvojice se rozhodla pro to, aby co nejvíce zachovala původní originální vzhled. Přesto že jsou některé prvky nové, jejich záměrem bylo, aby simulovaly starožitný dojem. V interiéru domku proto dominuje dřevo.

Prosvětlená střecha poskytuje dostatek světla

Aby byl vagón přizpůsoben k bydlení, mladý pár se rozhodl pro dodělání prosklené střechy. Ta působí vzdušně, opticky zvětšuje prostor a nabízí dostatek denního světla.

Pár si na ní ale nejvíce pochvaluje výhled na okolní stromy, které vidí, třeba když odpočívají v posteli. Uprostřed v neprosklené části zavěsili originální dekorace a květiny, které ještě více zútulňují celý interiér.

Umělecká duše Annabelle a Dana se zkrátka nezapře. Vždyť kdo jiný by dokázal vytvořit z rezavého starého vagónu něco tak útulného?

Fotografie: Living Big In A Tiny House

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]