Muž vzal staré plastové krabice a proměnil je na dekorativní plot k rostlinám

Krásný a upravený interiér i exteriér si přejí všichni. Na internetu vypadají byty i zahrady, kde nechybí také plot, vždy úžasně. Často ale tato magazínová krása není vůbec praktická. Tak by to ale být nemělo. Ideální je kombinace hezkého s praktickým.

Zejména okrasné ploty kolem květníků jsou velmi krásné a výhodné. Zvýrazní tak krásu zasazených květin. Jejich cena ale většinu lidí od koupě odradí. Skvělou zprávou je, si ho můžete sami vyrobit a přijde vás to docela levně. Potřebujete:

  • staré plastové boxy (klidně prasklé přepravky),
  • cement M500 a písek,
  • akrylovou barvu pro venkovní použití,
  • základní nářadí.

Postup zvládne každý kutil

V první řadě rozdělte krabice na jednotlivé pláty. Smíchejte cement s pískem v poměru 1:2 a nařeďte vodou. Cement dejte na pracovní plochu tak, aby se do něj vešel jeden kus krabice, vtiskněte ho do cementu a naneste vrstvu cementu i nahoru. Nyní můžete vytvořit konečný tvar (čistý obdélník nebo s vlnkami na jedné straně apod.). A nechte schnout zhruba sedm hodin.

Po sedmi hodinách bude cement tvrdý, ale ne úplně. Teď je nejlepší doba, kdy můžete pomocí nože, šroubováku nebo podobného nástroje vytvořit texturu. Chcete-li napodobit vzhled dřevin nebo cihel, vytvořte potřebné rýhy a nechte materiál úplně vyschnout.

Konečné úpravy

Až bude plot úplně suchý, můžete materiál očistit od drobků a prachu, které se většinou tvoří během vytváření textury. Poté můžete začít s malováním. U prvního nátěru použijte akrylovou barvu pro vnější použití se základním nátěrem, u ostatních můžete použít barvu bez základního nátěru. Nyní můžete namalovat vzor dřeva, cihel nebo čehokoli, co si přejete.

Poté umístěte plot tak, aby dobře držel tam, kde ho chcete mít. Tato dekorace vás nebude stát příliš mnoho peněz a přitom získáte úžasný prvek pro svou zahradu, který nikdo jiný mít nebude. Tvar, barvy i vzor si zvolíte podle svého a díky tomu budete se svou prací vždy naprosto spokojeni.

Fotografie: DIY zahrada a výzdoba

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]