Hutné a syté polévky se dají označit za nejlepší večeři během zimního období. Mohou být plné zeleniny, luštěnin, masa a přesto jsou lehké, uspokojující a hřejivé. Velký kastrol kouřící a voňavé polévky by měl v zimě stát na plotně každé domácnosti neustále.
Je úplně jedno, zda dáte přednost fazolové polévce, čočkové, zeleninové, polévce kuřecí, hovězí, bramboračce, hříbkové, cibulačce … možnosti jsou neomezené. Připravili jsme pro vás tipy s výčtem ingrediencí a věříme, že některou z polévek si co nevidět u vás doma uvaříte. Konkrétní recept neuvádíme, protože věříme, že si s tím každá hospodyňka poradí a navíc je možné některé ingredience vynechat a nahradit jinými. Jako inspirace vám však naše tipy poslouží výtečně.
Fazolový krém
-
Černé fazole
-
Sůl
-
Sójová omáčka
-
Pepř
-
Ocet
-
Česnek
-
Cibulka
-
Mletý kmín
-
Šalvěj
-
Rozmarýn
-
Rajčátka
-
Slanina (opečená do hotového krému)
Brokolicovo-špenátová
-
Domácí zeleninový bujón
-
Brokolice
-
Čerstvý špenát
-
Několik lístků máty
-
Sůl
-
Pepř
-
Olivový olej
-
Ovesná smetana
Boršč
-
Hovězí maso
-
Celý pepř
-
Mletý pepř
-
Nové koření
-
Sůl
-
Bobkový list
-
Červená řepa
-
Brambory
-
Mrkev
-
Cibule
-
Máslo ghí
-
Celer
-
Hlávkové zelí
-
Sladká paprika mletá
-
Rajčatový protlak
-
Ocet
-
Cukr
-
Zakysaná smetana do talíře
-
Petrželka na ozdobu
Čočková polévka s restovaným tofu
-
Olivový olej
-
Cibule
-
Česnek
-
Pálivá paprika mletá
-
Uzená paprika
-
Rajčátka
-
Zeleninový domácí bujón
-
Čočka
-
Pepř
-
Sůl
-
Tofu
Krémová mrkvová s jablky
-
Mrkev
-
Brambor
-
Cibule
-
Rajčata
-
Jablko
-
Zeleninový vývar
-
Česnek (pouze jeden tenký plátek)
-
Kajenský pepř
-
Kari koření
-
Sůl
-
Kokosová smetana na zjemnění
Obrázek: pixabay