Vynikající domácí hranolky zvládne připravit každý. Stačí si osvojit fintu s ledem, kterou používaly již naše babičky

Fotografie: Depositphotos

Až budete chtít příště dělat poctivé domácí hranolky, vyzkoušejte si jeden malý a velice jednoduchý trik, díky němuž to nakonec budou ty nejlepší hranolky, které jste kdy jedli.

Ať už si hranolky děláte pravidelně doma, nebo si je kupujete ve stánku / v restauraci, pravděpodobně je máte velmi rádi. Pokud si člověk neumí udělat určité jídlo, které přitom patří mezi jeho nejoblíbenější, začne si ho kupovat mimo domov tam, kde ho umí uvařit. Podobně to bývá i s hranolky, jež většina lidí nedokáže připravit tak, jako to dělají v různých stravovacích zařízeních. Trik na dokonalé hranolky je přitom velice jednoduchý.

Výborná domácí jídla

Pokud jste si někdy oblíbili jídlo vašich babiček, maminek nebo jakéhokoliv člena rodiny, jistě víte, že daná osoba umí vaše oblíbené jídlo připravit nejlépe v pohodlí domova. Pokud mezi vaše oblíbená jídla patří hranolky, možná byste se měli naučit jednoduchý trik, díky němuž si uděláte výtečné hranolky i doma a nemusíte si pro ně chodit někam jinam.

Trik na domácí hranolky

Hranolky si můžete doma připravit více způsoby. Někteří lidé je smaží ve fritéze a jiní jsou zastánci toho, že dají hranolky raději do trouby, kde je mohou upéct. K hranolkům si mnoho lidí dopřává kečup, tatarku nebo například strouhaný sýr se slaninou. Ať už milujete hranolky v jakékoliv formě, můžete si je udělat i doma tak, aby byly dokonalé. Stačí znát několik triků.

K tomu, aby byly hranolky vynikající, budete potřebovat pouze mísu a ledovou vodu. Případně můžete použít kostky ledu z mrazáku. Celé tajemství spočívá v tom, že brambory oloupete, nakrájíte na kousky, které vypadají jako hranolky, a dáte je do ledové vody. V této ledové vodě nechte hranolky alespoň 10 minut, ale mnohem lepší je nechat je zde několik hodin.

Lahodné a křupavé hranolky

Díky namočení brambor do vody dostanete z této potraviny přebytečný škrob a hranolky se k sobě poté nepřilepí. Další výhodou tohoto namáčení je to, že jakmile dáte ledové brambory do horkého oleje, aby se usmažily, zůstane na jejich povrchu křupavá kůrka a i po usmažení zůstanou hranolky příjemně křupavé.

Zdroj: TheSpruceEats

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]