Klíč k dokonale čistě a voňavé toaletě: Gel na praní si poradí i s těmi nejhoršími nečistotami

Fotografie: BydlímeÚtulně

Čištění toalety nepatří mezi nejpříjemnější činnosti, jednou za čas je však potřeba. Lze si ji však zpříjemnit a značně zjednodušit.

Záchod patří mezi nejvíce znečištěná místa v bytě. Je plný bakterií, přece jen slouží, k čemu slouží, tudíž nikdo jeho čištění nemá rád. Existují dokonce lidé, kteří se právě proto jeho čištěním raději vůbec nezabývají. Jednoduše vezmou WC blok, pověsí ho na mísu a nechají ho udělat všechnu práci za ně. Zdlouhavé drhnutí nebaví nikoho, jak si tedy práci zjednodušit a zároveň toaletu vyčistit co nejefektivněji?

Jak si usnadnit čištění toalety

Vyčistit toaletu se dá i bez toho, abyste museli zdlouhavě drhnout mísu štětkou. Když zvolíte správný čisticí prostředek, celý proces si můžete usnadnit. Efektivním čisticím prostředkem toalety přitom může být i produkt, který k tomu není předurčen. Už jste někdy slyšeli o čištění záchodu za pomoci pracího gelu? Věřte nebo ne, skutečně to stojí za to.

Gelový prací prostředek jako čistič toalet

Prostředek sloužící k praní prádla dokonale vyčistí toaletu, a to díky tomu, že obsahuje povrchově aktivní látky, které během okamžiku rozpouštějí nečistoty a usazeniny. Ani vodní kámen nemá šanci přežít, protože prací prostředky jsou bohaté na látky změkčující vodu. Jak tedy použít gelový prací prostředek k čištění toalety? 

Fotografie: Unsplash

Správný postup zařídí bezkonkurenční výsledek

Jak postupovat při čištění toalety gelovým pracím prostředkem?

  • Do mísy vylijte přibližně půl hrnku gelu určeného k praní prádla. Použijte ho tolik, aby pokryl celý prostor toalety. 
  • Mísu přiklopte prkénkem a směs nechte působit přibližně 20 minut. Během této doby začnou působit důležité látky a důkladně vyčistí celou mísu. Účinek umocní antibakteriální bělidlo obsažené v pracích prostředcích na bílé prádlo.
  • Po uplynutí 20 minut mísu lehce vydrhněte záchodovou štětkou. Pak už jen stačí spláchnout a toaleta bude opět čistá, voňavá a zářivá.

Zdroj: Genialne

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]