Bílé ponožky peru už jedině v mikrovlnce. Zabere to mi to chvilku a zbavím se tak i té nejzažranější špíny

Fotografie: Depositphotos

Máte-li doma mikrovlnnou troubu a bílé ponožky, u kterých už není poznat, že byly kdysi bílé, můžete zkusit trik s jejich bělením v tomto moderním spotřebiči.

Udržet bílé prádlo čisté je někdy nadlidský úkol, zvláště jedná-li se o ponožky. Pokud se však svých bílých ponožek odmítáte vzdát a nejste příznivci tmavých, je potřeba znát ty správné triky, jak udržet jejich běloskvoucí barvu. Existuje jedna zázračná metoda, která vám umožní eliminovat nečistoty na látce. Tím kouzlem je mikrovlnná trouba.

Jak prát bílé ponožky v mikrovlnné troubě

Tato metoda vám umožní vrátit špinavému páru bílých ponožek původní barvu bez použití čpavku, bělidla nebo citronové šťávy. Výsledek je navíc viditelný okamžitě. Nalijte čistou vodu do malé nádoby, přidejte několik kapek pracího prostředku, můžete použít i tekuté mýdlo a namočte ponožky do nádoby.

Nyní ta důležitá část, vložte mísu s ponožkami do mikrovlnné trouby, jak radí Maid4Condos, a zapněte ji na maximální výkon na 8–10 minut. Poté ponožky vyndejte a přeperte je v ruce v čisté vodě.

Výrobci aviváží nechtějí, abyste o tomto triku věděli. Tento domácí roztok funguje 100x lépe

Bělení ponožek

Pokud potřebujete ponožky vybělit, i pro tento účel můžete použít mikrovlnnou troubu. Vezměte si prací prostředek na prádlo a namydlete s ním špinavé ponožky. Umístěte je do plastového sáčku, ale nezavazujte ho. Poté vložte do mikrovlnné trouby a spusťte na 5–7 minut na nejvyšší výkon, jak uvádí SoVkusom. Poté sáček vyjměte, ale buďte opatrní, bude velmi horký. Ponožky opět opláchněte v čisté vodě.

mikrovlnná trouba
Fotografie: Freepik

Trik s mikrovlnnou troubou je samozřejmě velmi užitečný, pokud potřebujete ušetřit trochu času. Nezapomeňte však na důležitá pravidla, která je třeba dodržovat jak při „praní“ takovým nestandardním způsobem, tak při praní běžným způsobem. Aby se nečistoty příliš nevpily do látky, vyperte ponožky po každém nošení. Neodkládejte to na později. Stejně tak dodržujte další doporučení:

  • Na praní ponožek vždy používejte speciální sáček.
  • Vlněné ponožky do mikrovlnné trouby nevkládejte.
  • Nesušte bílé ponožky na přímém slunci.

Ponožky jsou obecně celkem náročným kusem šatníku, pokud jde o praní. Ať už se to týká samotného čištění, nebo jejich hledání v bubnu pračky. Pokud se i u vás objevuje záhada mizejících ponožek, poradíme vám, kde hledat. Na BydlímeÚtulně jsme již informovali o tom, kam mizí ponožky během praní.

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*