Díky pouhému 1 citronu bude zapáchající prádlo po vyprání minulostí. Tento trik vám ušetří spoustu peněz

Fotografie: Depositphotos

Důvodů, proč vaše prádlo stále páchne potem i po vyprání, může být několik. Důležité je používat ty správné prostředky a také pečovat o svou pračku.

Pach potu může někdy na oblečení přetrvávat i po vyprání a vysušení. Proto je dobré znát šikovné tipy a triky, jak získat voňavé prádlo a neskončit se zapáchajícím oblečením. Existuje několik způsobů, jak odstranit nepříjemný zápach potu z tkaniny. Někdy je dobré zkontrolovat i samotnou pračku, problém totiž může být v ní.

Ocet, citron a jedlá soda

Tento tip je založen na skvělém účinku přírodních složek, jako je například bílý ocet, citron nebo jedlá soda. Abyste co nejlépe využili deodorační a skvrny odstraňující vlastnosti octa, připravte si kbelík studené vody, přilijte do ní bílý ocet a zamíchejte. Namočte propocené oblečení na 30 minut a poté vložte do pračky a vyperte běžným způsobem.

Když je řeč o octu, nesmí chybět ani jedlá soda, jak uvádí SantePlusMag. Chcete-li využít jejích schopností, přidejte do nádržky na prací prostředek šálek jedlé sody a vyperte ve studené vodě. Další přírodní složkou, kterou nesmíte vynechat, je obyčejný citron. Připravte si citronovou šťávu a nalijete ji přímo na prádlo, aby se rozložily bakterie zodpovědné za nepříjemný zápach.

Použít tablety do myčky na vyčištění pračky nebo ne

Revoluční trik, díky kterému se pračka vyčistí doslova sama: Stačí správně otočit knoflík

Zkontrolujte pračku

Zapáchající oblečení může být často důsledkem problému s vaší pračkou. To může být způsobeno nahromaděním nečistot nebo pracího prostředku na prádle, mastnoty z těla apod. V důsledku toho se vytváří prostředí, které je velmi příznivé pro rozvoj plísní. Poté bude nutné stroj důkladně vyčistit, jak radí DCleaners.

sušení prádla
Fotografie: Freepik

Pomoci může i sušení prádla spíše na vzduchu než v sušičce. Sušení venku je nejen ekologické a ekonomické, ale také eliminuje pachy a mikroby díky UV paprskům. Navíc se vyhnete některým chybám, které by mohly výrazně prodloužit dobu sušení vašeho prádla. Proč nesušit prádlo v bytě, jsme již psali na BydlímeÚtulně.

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*