Koupil starý vůz za pouhých 11 000 korun. S nízkým rozpočtem ho proměnil na útulné bydlení

Fotografie: Pohled 111 / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Tento mladý muž se rozhodl koupit za výhodnou cenu starý ojetý nákladní vůz a přestavět jej na svůj nový domov. Výsledek je úžasný.

Recyklace je velice oblíbeným tématem posledních let. Stále více se apeluje na životní styl, který klade důraz na udržitelnost a v němž se snažíte zbytečně neplýtvat, a to nejen potravinami, ale ani spotřebními věcmi. Proto stále více získávají na popularitě různé přestavby, které vdechnou nový život budovám, ale také věcem, které primárně k bydlení určeny nebyly, jako jsou například staré nákladní vozy.

Přestavba starého vozu na dům

Bedford byla značka víceúčelových nákladních vozů, o něž projevila zájem především armáda, konkrétně britské ozbrojené síly v období 2. světové války, jak uvádí VintageBedfordSpares. Spousta z nich je dnes považována za retro vozy, které jsou zpravidla odsouzeny k tomu, aby stály schované v garáži nebo byl jejich osud zpečetěn na vrakovišti.

Jenže tento muž jménem James se rozhodl pro zcela jiné využití. V té době žil ve své dodávce, ale když našel nákladní automobil značky Bedford na prodej za pouhých 500 dolarů (v přepočtu asi za 11 000 korun), byla to láska na první pohled. S nízkým rozpočtem se jej rozhodl přestavět na plnohodnotné bydlení. Úspěšně jej zrestauroval a nyní jej může nazývat svým domovem, jak uvádí LivingBigInATinyHouse.

Přestavba starého autobusu na dokonalý domov změnila partnerům život. Pochválili je i architekti

Interiéru vládnou věci z druhé ruky

Tento dům má vše, co k bydlení potřebujete. Stejně jako vůz sám, i jeho interiér je z velké části vybaven věcmi pořízenými z druhé ruky. Ačkoli se na první pohled může zdát, že uvnitř vládne chaos, není tomu tak. Takto malý prostor musíte promyslet do posledního detailu. Je zde dostatek úložného prostoru jak pro osobní věci, tak i potraviny. Malá kuchyňka nabízí veškeré vybavení, které je potřeba k přípravě pokrmů.

Ihned po vstupu dovnitř se vám naskytne pohled na pohovku u malého okna, přes niž můžete sklopit malý stolek, který může sloužit jako jídelní i pracovní. V patře se nachází široká postel a pod ní několik skříněk k uložení osobních věcí. Je radost sledovat, jak lidé vdechují věcem určeným k zániku nový život. James oplývá skutečnou vášní pro opětovné použití starých materiálů a na jeho bydlení to jde dobře vidět. Na BydlímeÚtulně jsme také psali o důchodkyni, jež se rozhodla přestěhovat do malého domku z přívěsu.

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*