Když se řekne chyby v kuchyni, nejsou tím myšleny jenom problémy spojené s vařením. Je tím myšleno i to, jak je daná místnost zařízena. Podívejte se, co je v této místnosti v mnoha domácnostech špatně. A myslete na to, až se rozhodnete svou kuchyni rekonstruovat.
Umístění spotřebičů ve špatné výšce
Mezi chyby v kuchyni často patří to, že jsou spotřebiče umístěny v nesprávné výšce. Často jsou buď hodně nízko, těsně u země, nebo jsou naopak příliš vysoko. Klasickou a mikrovlnnou troubu umístěte optimálně, aby se vám obojí dobře používalo.
Zatěžování skříněk
Sestavíte si kuchyni, pověsíte skříňky a ihned do nich začnete dávat všechno své nádobí. Může to být chyba. Zjistěte si, jakou mají nosnost jak vaše skříňky, tak i to, zda to vydrží vaše zeď, nebo způsob montáže. Jinak vás čeká nepříjemné překvapení.
Velikost a tvar dřezu
I toto patří mezi chyby v kuchyni. Řada lidí vybírá dřez podle designu, což je velká chyba. Myslete vždy na praktičnost a to jak pokud jde o jeho velikost, tak i pokud jde o jeho tvar. Všechno nádobí by se vám do něho mělo vejít.
Nefunkční nebo nevyužité části
I to jsou chyby v kuchyni. Častým problémem jsou rohy, které vznikají v kuchyních do tvaru písmene L. Buď zde je skříňka, která najde plnohodnotně otevřít, nebo je zde prostor, který zůstává nevyužit. Přitom stačí správné řešení otevírání a vnitřní drátěný program.
Používání skla
Ano, je designově velmi povedené, ale mysleli jste někdy na jeho praktičnost? Sklo v kuchyni může být nejenom materiálem, který je křehký, ale jde také o materiál, kde jsou vidět kapky vody. A také vám zabere mnoho času, než ho dokonale vyleštíte. A stejně na něm bude stále vidět každý otisk.
Nedostatek světla
Problémy mohou být hned dvojího rázu. V první řadě je to nedostatek světla jako takového. Tedy nedostatek světel na stropě i špatné osvícení kuchyňské linky. Druhým problémem je potom chybné umístění takových světel, kdy dochází k problémovým stínům.
Ochranné lišty u skříněk
Podívejte se dolů, pod vaše skříňky. Že pod nimi není ochranná lišta? Je to problém, protože všechny nečistoty padají pod vaši skříňku a úklid je o poznání komplikovanější. A pokud neuklízíte až tak důkladně, hromadí se toho zde hodně.
Zbytečná místa
Řada lidí si dává sporák ke stěně a vedle něho nechává velké odsazení. Jde o zcela jasná zbytečná místa, která nebudou nikdy nijak využita. Je lepší přemýšlet a zorganizovat kuchyni tak, aby každý centimetr byl prostorem pracovním.
Nepraktická podlaha
I tady je na místě myslet na to, že v kuchyni by měla hrát hlavní roli praktičnost. Volte tu podlahu, která bude odolná a která se snadno čistí od jídla, ale i od tekutin, které na ní mohou ulpívat. Co je nejhorší možnost? Koberec. A nejlepší? Dlažba nebo lino.