Citron lze v domácnosti využít na mnoho způsobů. O jednom se vám však ani nesnilo

Fotografie: Freepik

Citron je lahodné a osvěžující ovoce. A o jeho výhodách nemusíme ani mluvit. Vyrovnává pH v těle a poskytuje velké množství vitamínů a minerálních látek. Mimo jídla jej lze použít i jinak.

Možná vám to může znít divně, ale vymačkaný citron je ideální pro vložení do myčky. Takže jej tentokrát nevyhazujte do koše. Jedná se o levný a efektivní trik, kterým trefíte dvě mouchy jednou ranou – myčka bude čistější a vaše tělo zdravější. Existuje velké množství jídla, které lze opětovně využít, ale bohužel bez rozmyslu skončí v popelnici. Inspirujte se a věřte, že většinu zbylých potravin využijete.

Vyhozeno až 50 procent potravin

To je ale dosti vysoké procento, viďte? Až padesát procent jídla naše populace vyhodí do popelnice. Tohle je až děsivé číslo, a proto bychom se měli snažit, aby i některé zbytky jídla byly využité. Takových potravin je velké množství.

Například kávová sedlina je dokonalá pro hnojení květin, eliminaci zápachu a mnoho jiného. Banánové slupky zase budou dokonalé pro pleť. Z ohryzků a slupek z jablek si můžete vyrobit domácí ocet, který má v domácnosti všestranné využití. Ztvrdlé pečivo lze využít pro krutony. Je spoustu jídel, které nabízí další využití.

Fotografie: Freepik

Citron v myčce na nádobí

Místo toho, abyste citronovou slupku vyhodili do popelnice, použijte ji do myčky na nádobí. Díky tomuto triku budou vaše příbory, ale i zbytek nádobí zářivější a čistější.

Citron bude působit podobně jako ocet nebo jedlá soda. Je to taková ekologická alternativa lešticích prostředků. Jediné, co budete potřebovat, je půlka citronu.

Fotografie: Freepik

Uložte jej před zapnutím mycího cyklu do horního koše nebo stojánku pro příbory. Zapněte myčku a po umytí budete mile překvapeni. Sklenice, příbory, talíře, hrnky a kastroly budou zářivé a jako nové.

Zdroj: Countryliving

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]