Fantastický fígl na pohlcení zápachu z lednice. Stačí k tomu obyčejná rýže

Fotografie: Vlastní tvorba

Rýže je surovinou, která nechybí téměř v žádné kuchyni. Její potenciál je však mnohem větší, neomezujte ji pouze na vaření. Pomůže vám i v domácnosti.

Rýže je vděčnou potravinou v každé kuchyni. Nevíte-li, co vařit, vezmete rýži a připravíte z ní spoustu jednoduchých a rychlých pokrmů. I když je chutnou surovinou, byla by škoda nevyužít celý její potenciál. Má i jiné vlastnosti. Rýži můžete využít při každodenní údržbě své lednice. Uchováváním potravin v lednici se mohou tvořit bakterie a může se objevit i nepříjemný zápach. Tento trik změní váš každodenní život, údržba vaší lednice bude mnohem jednodušší.

Proč vkládat syrovou rýži do lednice

Rýže má absorpční vlastnosti, jež by mohly snížit nepříjemné pachy ve vaší lednici. Pokud se ve spotřebiči nahromadily bakterie, mohou způsobit nepříjemný odér. Chcete-li to napravit, zkuste použít tento trik, který vám ušetří používání čisticích prostředků, jež by zahltily lednici a potraviny, nadále i vaše zdraví, chemikáliemi.

Vložte hrst syrové rýže do misky a umístěte ji do lednice. To může snížit zápach a vyřešit problémy s vlhkostí v chladničce. Zde jsou další způsoby, jak využít syrovou rýži v domácnosti. Chcete-li použít rýži pro údržbu vašeho domova, existují různé možnosti. Když se rýže nespotřebuje, lze ji použít k čištění různých předmětů.

Vyčistěte mlýnek na kávu

Pokud používáte mlýnek na kávu, můžete použít tento trik na jeho vyčištění. Syrová rýže je obilovina ideální pro pohlcování nepříjemných pachů. Naplňte mlýnek na kávu několika zrnky rýže a spusťte ho, abyste namleli veškerou syrovou rýži. Prášek absorbuje zbytky kávy přítomné v přístroji. Po vyzkoušení tohoto triku rýžový prášek nevyhazujte. Lze ho použít jako jemný peeling na pokožku. Smíchejte ho s trochou kokosového nebo jojobového oleje a vytvořte si tak domácí exfoliátor.

Zbavte své vázy nečistot

Vázy na květiny může být obtížné vyčistit, zvláště pokud jsou úzké. S pomocí syrové rýže to bude o něco jednodušší. Chcete-li to provést, přidejte do vázy lžíci rýže a poté přilijte mýdlovou vodu. Zatřeste vázou a ujistěte se, že se rýže dostala do všech koutů. Poté vázu opláchněte a nechte vysušit na vzduchu.

Fotografie: Pexels

Použijte rýži při pečení koláčů

Při pečení korpusu na koláč je důležité položit na těsto závaží, aby nenabobtnalo. Pokud nemáte doma keramické fazole na pečení, můžete použít rýži. Vložte těsto na koláč do trouby a zakryjte ho pečicím papírem, na který nasypete zrnka rýže. Měla by vyplnit celý povrch korpusu. Tato technika umožňuje dosáhnout rovnoměrného propečení koláčového těsta.

Zdroj: Thekitchn

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]