Kuchařky si při krájení zelí zbytečně přidělávají práci. Jednoduchý fígl vše okamžitě usnadní

Fotografie: Depositphotos

Krájení zelí nemusí být vždy tak snadný úkol, jak si většina lidí myslí. Pokud čas od času dělá problém i vám, vyzkoušejte tento jednoduchý způsob.

Většina lidí si při krájení zelí stěžuje na to, že plátky nejsou ve výsledku dostatečně tenké a nebo že je proces krájení strašně zdlouhavý. Podle mnoha kuchařů však na to jde většina lidí špatně – abyste získali co nejlepší výsledek, nemusíte ani použít nůž. Níže se můžete podívat na tajnou radu od odborníka, který vám prozradí, jak rychle a jednoduše nakrájet zelí na tenké plátky.

Kuchařské triky pro vaši domácnost

Být kuchařem je obecně skvělá profese – tito lidé dostávají peníze za přípravu chutného jídla a mohou doma těšit svou rodinu přípravou jedinečných pokrmů. A pokud na sobě budete pracovat a časem se zlepšíte, můžete se dočkat zvýšení platu, protože dobří kuchaři jsou dnes placeni zlatem. Kromě toho můžete také při tomto povolání získat mnoho zkušeností, které se vám budou hodit při přípravě různých potravin, a to například při krájení zelí na tenko.

Odborník v kuchyni jménem Alex tak proto nedávno poradil domácím kuchařkám a kuchařům, jak krájení zelí provést rychle a jednoduše – mnoho lidí se totiž při přípravě zelí trápí. Buď jim nejdou připravit vhodné plátky, nebo jim to zabere příliš mnoho času. Většina lidí se také přiznává, že se bojí, že se jim při krájení zapletou prsty pod nůž a způsobí si újmu na zdraví.

Příprava zelí může být náročná

V dnešní době je však vaření a příprava jídel poměrně jednoduchá. Na internetu najdete spoustu užitečných přístrojů, které vám usnadní práci a pomohou vám získat mnohem lepší výsledky. Co se však týče krájení zelí, možná sami dobře víte, že jeho příprava může být mnohdy náročná. Při nesprávném zacházení se totiž může ve výsledku snadno rozdrtit na kaši nebo jeho kousky mohou zůstat příliš velké. Pravděpodobně každý má však rád, když se mu zelí rozplývá v ústech, ale zpočátku je křupavé.

Fotografie: Pexels

Příprava zelí je typická zejména během podzimu a v zimě, kdy ho má každá rodina ve své domácnosti. Můžete ho použít místo salátu nebo jako přílohu k mnoha pokrmům. Většina hospodyněk však řeší jeho přípravu – použití nože je totiž velmi zdlouhavé, nepohodlné a výsledky nemusí dopadnout vždy nejlépe.

Jak nakrájet zelí pohodlně

Možná jste již slyšeli, že se prodává speciální nůž a speciální struhadlo na krájení zelí. Tyto produkty však podle kuchařů nemusí být nutné kupovat a zbytečně tak za ně utrácet peníze. Existuje totiž jeden velmi jednoduchý způsob, jak zeleninu připravit na míru, pohodlně a velmi jednoduše. Budete k tomu potřebovat obyčejnou škrabku na zeleninu – při jejím použití budou kousky tenké a v naprosto perfektním stavu. Nyní již nemusíte trávit dlouhé hodiny v kuchyni snažením se nakrájet tuto lahodnou zeleninu. S použitím této pomůcky to zvládnete za velmi krátkou dobu.

Zdroj: Xitrosti

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]