Vyzkoušejte tento jednoduchý trik, s jehož pomocí bude vaše digestoř opět jako nová. Takto ji zbavíte veškeré usazené špíny i bez chemie a namáhavého drhnutí.
Úklid kuchyně patří mezi největší noční můry mnoha lidí. Může za to především výskyt nadměrné vlhkosti, mastnoty a zbytků jídla, jež činí skvrny a všechnu špínu mnohem odolnější. Pokud je vaše digestoř zanesená usazeným tukem a dalšími nečistotami, zbavte se jich jednoduše pomocí tohoto triku. Za pár chvil bude opět jako nová.
Jak o digestoř správně pečovat
Stejně jako jakýkoliv jiný spotřebič i svou digestoř musíte pravidelně čistit a umývat, abyste ji udrželi v co nejlepší kondici. Zanesený kryt a filtr nejenže snižují její účinnost, ale také může dojít k jejímu nezvratnému poškození. Naštěstí existuje jednoduchý trik, který vám pomůže zbavit se i té nejhorší a nejodolnější špíny. Stačí vám pár surovin z domácnosti.
Co budete k čištění digestoře potřebovat
Nemusíte nutně utrácet za drahé čisticí přípravky plné nebezpečných chemikálií. Vše potřebné už máte dávno doma. Jediné, co k tomuto účelu musíte mít, jsou gumové rukavice, hadřík z mikrovlákna, trocha vody a jedlé sody. V případě potřeby lze použít k čištění krytu i filtru starý zubní kartáček s měkkými vlákny.
Jak vyčistit digestoř
Začněte tím, že digestoř odpojíte od přívodu el. proudu, abyste se vyhnuli možnému poranění. Dále rozeberte všechny části. Nejprve odstraňte její kryt a poté filtry. Takto se snadno dostanete i do její vnitřní části. K tomuto účelu vám poslouží obyčejný hadřík navlhčený vodou a kapkou alkoholu. Vyhněte se agresivním chemickým přípravkům, které by digestoř mohly poškodit.
Dokonale čistý plech bez mastnoty a skvrn: Čisticí pasta s jedlou sodou se o to postará
K čištění kovových filtrů vám nejlépe poslouží teplá voda a jedlá soda. Jednotlivé filtry vložte do hrnce s teplou vodou a dvěma lžičkami jedlé sody. Několik minut je nechte působit a poté je otočte, aby byla ponořená i jejich druhá strana. Jakmile budete mít hotovo, otřete je houbičkou a nakonec je pomocí utěrky vysušte.
Zdroj: Athensmagazine