Osvědčený domácí čistič vrátí troubě její původní lesk

Pokud jste při nějaké ze svých aktivit v kuchyni způsobili, že je špinavá trouba, moc dobře víte, jak moc je složité dostávat nečistoty z vnitřku vaší trouby. Pokud však tuto aktivitu už znovu podstupovat nechcete, tento článek je stvořen přímo pro vás.

Z čeho vytvořit tuto směs

V televizi jistě každý z nás viděl reklamu na nějaký čisticí prostředek, který ho zbaví jakýchkoli potíží při čištění ať už kachliček v koupelně, sprchy, záchodu, vany, dřezu, myčky nebo, v našem případě, trouby. Pokud se vám nějaký ten tuk připeče a vysuší na nějaké ze stran trouby, strávíte v kleče čištěním dlouhou dobu. A že to není příjemná aktivita. Můžete se snažit s jakýmikoliv čisticími prostředky, ovšem po celou dobu tohoto trápení budete mít pocit, že žádný z těchto produktů nezabírá. Proto je zde jednoduchá možnost jak, bez potřeby jakýkoliv takovýto prostředek nakupovat, vytvořit směs, která vás zbaví vašich problémů. A navíc máte většinu ingrediencí doma.

  • Prášek do pečiva
  • Ocet
  • Voda

Pouze s pomocí těchto tří všude přítomných přísad lze snadno vytvořit směs, která vám pomůže se zbavit i těch nejspečenějších a nejsušších tučných skvrn, které se ve vaší troubě mohou během používání vyskytnout.

Tvorba a samotná aplikace směsi

Všechny výše uvedené ingredience smícháme dohromady do misky s tím, že v konečném poměru by mělo být v čistící směsi o něco více octu než vody. Nyní vezmeme houbičku, kterou namočíme do misky s touto směsí. Tu naneseme na všechna postižená místa. Misku vložíme do trouby, kterou si předehřejeme na sto stupňů, na dobu pětačtyřiceti minut.

Z tohoto důvodu je důležité použít misku, která je schopna odolávat vyšším teplotám. Po uplynutí této doby houbičkou setřete všechny usazeniny, na které jste před zapnutím trouby nanesli tuto směs. Myslím, že tento způsob je velice účinný. Zaručeně byste tuto metodu měli vyzkoušet!

Fotografie: Cleverly

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]