Připravte si chutné a hlavně hutné zimní polévky, které vás zahřejí

Hutné a syté polévky se dají označit za nejlepší večeři během zimního období. Mohou být plné zeleniny, luštěnin, masa a přesto jsou lehké, uspokojující a hřejivé. Velký kastrol kouřící a voňavé polévky by měl v zimě stát na plotně každé domácnosti neustále.

Je úplně jedno, zda dáte přednost fazolové polévce, čočkové, zeleninové, polévce kuřecí, hovězí, bramboračce, hříbkové, cibulačce … možnosti jsou neomezené. Připravili jsme pro vás tipy s výčtem ingrediencí a věříme, že některou z polévek si co nevidět u vás doma uvaříte. Konkrétní recept neuvádíme, protože věříme, že si s tím každá hospodyňka poradí a navíc je možné některé ingredience vynechat a nahradit jinými. Jako inspirace vám však naše tipy poslouží výtečně.

Fazolový krém

  • Černé fazole

  • Sůl

  • Sójová omáčka

  • Pepř

  • Ocet

  • Česnek

  • Cibulka

  • Mletý kmín

  • Šalvěj

  • Rozmarýn

  • Rajčátka

  • Slanina (opečená do hotového krému)

Brokolicovo-špenátová

  • Domácí zeleninový bujón

  • Brokolice

  • Čerstvý špenát

  • Několik lístků máty

  • Sůl

  • Pepř

  • Olivový olej

  • Ovesná smetana

Boršč

  • Hovězí maso

  • Celý pepř

  • Mletý pepř

  • Nové koření

  • Sůl

  • Bobkový list

  • Červená řepa

  • Brambory

  • Mrkev

  • Cibule

  • Máslo ghí

  • Celer

  • Hlávkové zelí

  • Sladká paprika mletá

  • Rajčatový protlak

  • Ocet

  • Cukr

  • Zakysaná smetana do talíře

  • Petrželka na ozdobu

Čočková polévka s restovaným tofu

  • Olivový olej

  • Cibule

  • Česnek

  • Pálivá paprika mletá

  • Uzená paprika

  • Rajčátka

  • Zeleninový domácí bujón

  • Čočka

  • Pepř

  • Sůl

  • Tofu

Krémová mrkvová s jablky

  • Mrkev

  • Brambor

  • Cibule

  • Rajčata

  • Jablko

  • Zeleninový vývar

  • Česnek (pouze jeden tenký plátek)

  • Kajenský pepř

  • Kari koření

  • Sůl

  • Kokosová smetana na zjemnění

Obrázek: pixabay