Přírodní hnojivo z mléka dokáže značně podpořit úrodu rajčat

Používat přírodní hnojivo je správné jak proto, že se dokážete vyhnout nebezpečné chemii, ale i proto, že máte možnost zlepšit svou úrodu. A to vše se může stát ve chvíli, kdy využijete na první pohled několik úplně běžných věcí. Tedy vlastně potravin. Konkrétně mléka. To nemusíte jenom pít, protože může prospět i vašim rostlinám.

Co budete potřebovat?

Pokud vás toto netradiční přírodní hnojivo zaujalo, podívejte se společně s námi na to, co budete potřebovat a bez čeho se u něho neobejdete. Znovu připomínáme, že jde o celkem běžné věci, které se dají bez problémů pořídit. Nachystejte si:

  • 9 litrů dešťové vody
  • 1 litr mléka
  • ½ lžičky kyseliny borité
  • 1 sklenku horké vody
  • 10 kapek jodu

Připravit hnojivo zvládne každý

Příprava rozhodně není jakkoliv složitá. Právě naopak. Začíná se mlékem, které nalijete do hrnce a začnete ho zahřívat. Potom k teplému mléku přidáte kyselinu boritou, kterou jste předtím rozmíchali v teplé vodě. Dále už stačí přidat jenom jód, zamíchat a přestat zahřívat.

Následně počkejte, až bude tato vaše směs chladná a potom ji můžete rozmíchat v devíti litrech ideálně dešťové vody. Pokud tolik nemáte, můžete použít vodu běžnou. Po důkladném promíchání máte hotovo.

Jak na aplikaci?

Jak toto přírodní hnojivo, které vyrobíte za pár minut aplikovat? Nejlepší je nalít ho do rozstřikovače a na své rostliny aplikovat přímo. Tak, aby byly celé postříkané, včetně spodních částí listů. Aplikaci je vhodné realizovat brzy ráno, kdy jsou ještě příjemně nízko teploty.

Aplikace hnojiva nemusí být nijak častá. V podstatě postačí jenom třikrát, po dobu růstu rostliny. Nejlépe tedy rajčat, na která je toto hnojivo nejlepší. Poprvé ho aplikujte v době růstu výhonků, čímž podpoříte tento proces. Podruhé by to mělo být v době květu, který bude stimulován. Na závěr tomu bude v době plodů, kdy toto hnojivo může urychlit jejich dozrávání, ale i to, jak budou velké a jak budou chutnat.

Fotografie: Pixabay

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]