Výhody zapichování hřebíčku do cibule: Lze tak vylepšit její chuť a využít zdravotní benefity

Fotografie: Pohled 111 / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Napichování hřebíčku do cibule vám může přinést plno benefitů do domácnosti. Zajistíte si příjemnou vůni a skvěle tím vylepšíte chuť pokrmů.  

Mnoho lidí považuje cibuli a hřebíček za dvě naprosto rozlišné ingredience, které se k sobě za žádných okolností nehodí. Pravdou je nicméně úplný opak – pokud tak totiž učiníte, nejenže zlepšíte chuť každé z nich, ale také přinesete do své domácnosti řadu zajímavých benefitů, a to zejména co se týká příjemné vůně, která odpudí veškerý hmyz. Tuto kombinaci můžete také zvolit, pokud chcete mít některé pokrmy mnohem chutnější.

Zapichování hřebíčku do cibule jako účinný domácí trik

Ačkoli by se to mohlo zdát absurdní, aroma hřebíčku skutečně skvěle doplňuje chuť štiplavé cibule. Stačí do ní zapíchnout zhruba 6 kousků, poté ji s nimi použít při vaření a výsledné pokrmy získají mnohem bohatší a komplexnější chuť. Nejvíce se tento postup podle webu TastingTable hodí při přípravě polévek, dušených pokrmů a omáček. Tato kombinace ingrediencí má rovněž řadu zdravotních výhod, zejména díky antibakteriálním, protizánětlivým a analgetickým vlastnostem hřebíčku, uvádí Heatlhline.

Jejich pravidelná konzumace proto posílí vaši imunitu a případně zlepší příznaky určitých nemocí. Dále se tímto způsobem můžete také ochránit před nechtěným zakousnutím do hřebíčku při konzumaci pokrmu, kde jste ho použili. Běžně se totiž snadno v omáčce ztrácí. Vy ho pak nechtěně naberete na lžíci také a po jeho nakousnutí vás přejde chuť. Jakmile ho však zapíchnete do cibule a zpracujete spolu s ní, nikdy vám nebude dělat problém jeho odstranění a vždy budete vědět, kde se jednotlivé kousky nachází.

Silný a zároveň čirý vývar díky vhodnému postupu: Pomůže i blanšírování masa a odstranění pěny

hřebíček
Fotografie: Freepik

Pozor, že na středně velkou cibuli obvykle stačí použít maximálně 6 kousků hřebíčku. Cibuli s napíchanými hřebíčky můžete také nechat na polici, protože dle webu Tudasfaja skvěle odežene veškerý hmyz a přinese do vašich místností příjemné aroma. Jen ji nezapomeňte pravidelně obměňovat. Na webu BydlímeÚtulně jsme také radili, že bobkový list neutralizuje pachy ve vaší domácnosti.

Zdroj: Tasting Table, Healthline, Tudasfaja

Absolvent České zemědělské univerzity, který je již od malička velkým kutilem. V podstatě vše, co je možné najít v j... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*