Rekonstrukce půdy změnila neobyvatelný prostor na dokonalý apartmán

Když máte sen, musíte si za ním jít. Přesně to udělali i Sara a Sean Parsonsovi. Jejich rekonstrukce půdy vypadá dokonale. Tím jejich příběh ale nezačíná. Oni dva si před 12 lety společnýma rukama postavili dům ve Friday Harbor na ostrově San Juan. Mysleli si, že tímto si splnili to, po čem v životě toužili, a že dokázali něco, o čem roky snili. Čím déle ale v domě žili, tím více jim začalo docházet, že před nimi stojí ještě jeden projekt, který oba chtějí dokončit. Nad garáží byla velká prázdná půda, která se roky nevyužívala. Byl to krásný velkorysý prostor, ale za dlouhých 12 let dostal pořádně zabrat.

Změna je život

Původním plánem bylo vytvořit z tohoto doposud nevyužívaného prostoru třeba herní místnost nebo malé domácí kino, ale ani jednomu to vlastně nakonec nepřišlo jako zas tak skvělý nápad. Nakonec dospěli k názoru, že má tento prostor o mnoho větší potenciál a rozhodli se, že v něm vytvoří nádherné apartmá s výhledem daleko do okolí. A protože se nikdy nebáli velkých výzev a projektů, s chutí se do toho pustili.

Stačí dobrý nápad a ostatní už se zvládne

Původní prostor byla jen obyčejná půda podepřená několika trámy. Prvním krokem bylo vůbec vytvořit plán. A překvapivě rychle se shodli na tom, jak by jejich vysněný prostor měl vypadat. Chtěli zachovat velkorysý prostor pro ložnici a zvětšit také okna, aby dovnitř mohlo pronikat co nejvíce světla. Samozřejmostí měla být také malá koupelna a šatna pro uskladnění nejnutnějšího oblečení.

Jakmile byl návrh hotov, pustili se do práce – a jak bylo jejich dobrým zvykem, většinu si udělali vlastníma rukama. Sean obložil veškeré stěny a strop nádhernými palubkami ve světlé barvě, které dodaly celému prostoru rustikální vzhled a prostor opticky rozšířily. Sara se vrhla na koupelnu, kterou obložila kachličkami v bílé barvě. Posledním krokem byla výměna oken a položení dřevěné podlahy a základ byl hotov.

Poslední dodělávky

Pak už přišel čas na zařizování. Nejvíce práce samozřejmě dala koupelna, kam manželé zvolili nádhernou rustikální vanu a zbytek doladili v podobných barvách a stylech. Do hlavního pokoje umístili prostornou postel, malý stolek se židlí, nezbytné osvětlení a další doplňky. Vše volili tak, abyste se v prostoru ihned cítili jako doma.

Z nevlídné a ošuntělé půdy tak rázem vznikl prostor, za který by se nemusel stydět kdejaký architekt. A přitom, jak sami majitelé přiznávají, vlastně to nedalo zas tolik práce. Nejtěžší prý bylo se rozhodnout a pustit se práce. Jak už se jednou člověk dostal do pracovního nasazení, nadšení jej neslo dál. Nový apartmán si získal ihned po zveřejnění na sociálních sítích řadu fanoušků. Je tedy jasné, že projekt se skutečně vydařil a Sara se Seanem na sebe mohou být patřičně pyšní.