Pomeranče a další citrusy jsou velmi prospěšné zdraví. Obsahují hodně vitamínů podporujících imunitu. Díky tomuto triku si je vychutnáte ještě více.
Pravidelnou konzumací těchto tropických plodů můžete významně prospět svému zdraví. Díky zvýšenému výskytu vitamínu C jsou skvělou prevencí v období chřipky. V chladném a deštivém počasí jsou tak vynikajícími spojenci, díky nimž můžete zocelit své zdraví. Abyste se vyhnuli nepříjemné chuti zakoupených pomerančů, vyzkoušejte tento jednoduchý trik. Díky němu budete mít toto ovoce připravené k jídlu mnohem rychleji.
Proč pomeranč před oloupáním vložit do mikrovlnky
Máte-li chuť na některý z těchto tropických citrusových plodů, před oloupáním ho vložte na chvíli do mikrovlnky. Tento trik skvěle funguje jak na pomeranče, tak i mandarinky nebo grapefruity. Stačí zapnout mikrovlnku na 30 sekund a následně plody vytáhnout. Slupka z těchto plodů půjde mnohem snadněji odstranit. Díky ohřívání v mikrovlnné troubě je také možné z těchto plodů mnohem snáze získat šťávu.
Jak správně skladovat pomeranče
Citrusy nesnesou chladné prostředí, proto byste je v žádném případě neměli skladovat v lednici. Při pokojové teplotě vám vydrží čerstvé a poživatelné až dva týdny. Měli byste se vyhnout skladování citrusů společně s jablky, protože ta při dozrávání uvolňují enzymy, které způsobují rychlejší dozrávání i dalšího ovoce. To může zapříčinit rychlejší nástup hniloby i u pomerančů.
Proč některé pomeranče mají semínka
V dnešní době většina lidí raději sáhne po pomerančích, v jejichž dužině nejsou ukryta žádná semínka. To je způsobené přirozenou mutací. Několik druhů pomerančů však stále semínka obsahuje a můžete na ně běžně narazit v supermarketech. Na první pohled bohužel jednotlivé druhy od sebe neodlišíte.
Snadné použité pomerančové kůry
Pomerančová kůra může být skvělým dochucovadlem. Při jejím odstraňování ale musíte být opatrní. Odstraníte-li s kůrou i bílou část, bude výsledek příliš hořký. Kůru můžete z pomeranče jemně odříznout pomocí ostrého nože pro přípravu nápojů nebo nastrouhat pomocí struhadla pro dochucení krému nebo těsta.
Zdroj: Eleganzaplus