Igelitový sáček je možné kompletně uzavřít a ochránit potraviny. Poslouží toaletní papír a žehlička

Fotografie: 999real / Creative Commons Zero / Public Domain Dedication

Kompletní uzavření igelitových sáčků vás zachrání před kažením potravin. Stačí si vyhradit několik minut na tento snadný trik.

Mnoho lidí má ve zvyku nechávat své potraviny v igelitových sáčcích, které poté skladují ve spíži či policích. Ačkoli se často jedná o nejefektivnější způsob jejich uložení, pokud nebudou dostatečně uzavřené, mohou je brzy začít napadat moli či jiný hmyz. To samé platí při zavírání balení těstovin pomocí sponky nebo kolíku na prádlo – jakmile tam bude prostor, potraviny nejsou v bezpečí, a navíc kvůli přísunu vzduchu nevydrží tak dlouho čerstvé.

Perfektní zajištění potravin v igelitovém sáčku

Pokud tedy chcete, aby vaše potraviny zůstaly čerstvé co nejdéle a nedostal se na ně otravný hmyz, je dobré nechávat je v kuchyni správně uskladněné. Nejlepším řešením je v takovém případě igelitový sáček, díky kterému s nimi půjde navíc mnohem snadněji manipulovat. Na co ale nesmíte zapomínat, je jeho následné uzavření, protože jenom zamotat oba vrcholy k sobě nestačí. Stále by dovnitř totiž mohl proudit vzduch.

Tento problém nicméně dle webu Genialne vyřešíte pomocí obyčejného toaletního papíru a žehličky. Díky těmto pomůckám lze perfektně slepit oba konce igelitového sáčku tak, že se do něj už nic nedostane. Připravte si tedy cereálie, mouku či jakékoli jiné potraviny, které chcete uskladnit, a nasypte je do vhodného sáčku. Ten poté položte na tvrdý povrch a vymačkejte z něj všechen vzduch. Nyní spojte otevřené konce a položte přes ně toaletní papír.

Zátka od oleje do koše nepatří. Kulatá placička s poutkem poslouží jako účinný dávkovač

Igelitové sáčky
Fotografie: Pexels

Okraje igelitového sáčku spolu s toaletním papírem nyní položte naplocho na žehlicí prkno (můžete to udělat na stole, ale jeho povrch nejprve zajistěte hadříkem) a přejíždějte přes ně opatrně žehličkou. Po několika vteřinách si budete moci všimnout, že se okraje k sobě přilepily. Vaše jídlo nyní zůstane čerstvé mnohem déle a bude zajištěné.

Obdobným způsobem můžete uzavřít do sáčků také jakékoli drobnosti, třeba korálky a jiné předměty na rukodělnou výrobu, jak radí na youtubovém kanále HandmadyByKristen. Zde také doporučují místo toaletního papíru využít alobal. Obě možnosti jistě povedou k cíli. Na webu BydlímeÚtulně jsme také popsali trik, jak snadno a rychle oloupat vařená vejce.

Do redakce Bydlimeutulne.cz se přidala během svých studií a práce redaktorky ji tak nadchla, že se rozhodla zůstat. Její v... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*